Blij met mooie opbrengst voor Sophia Kinderziekenhuis. Foto: Rob van Efferen
Blij met mooie opbrengst voor Sophia Kinderziekenhuis. Foto: Rob van Efferen

Fietsers trappen 223.801 euro bij elkaar voor Sophia Kinderziekenhuis

Algemeen 267 keer gelezen

Rotterdam - De jaarlijkse indoorfietsmarathon Sporten voor Sophia heeft afgelopen weekend ruim 223.801 euro opgeleverd voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens deze dertigste editie van Sporten voor Sophia sprongen ruim 800 deelnemers op de fiets om geld in te zamelen voor onderzoek en innovatie binnen het Sophia Moeder en Kind Centrum. 

Gemiddeld 1 op de 20 kinderen komt met een ziekte of afwijking ter wereld. En ongeveer 1.400 kinderen per jaar overlijden in de periode rondom de geboorte. Een dramatische gebeurtenis voor de ouders en de omgeving. In het Sophia Moeder en Kind Centrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan zowel moeder als kind te leveren. 

Hoogleraar Verloskunde Arie Franx, werkzaam in het Sophia Kinderziekenhuis en karttrekker van het Sophia Moeder en Kind Centrum, vertelt: “Zorg wordt vergoed, maar onderzoek en innovatie is voor een groot deel afhankelijk van donaties. Door technische innovaties kan het team van het Moeder en Kind Centrum nu een grensverleggende stap zetten en behandelen en opereren vóór de geboorte. Zo krijgen baby’s een kansrijkere start en betere kwaliteit van leven. Voor die innovatie sprongen de deelnemers dit weekend op de fiets. Zij en alle donateurs maken deze ontwikkeling mede mogelijk en dat is fantastisch!”

De editie van afgelopen week was extra bijzonder omdat Sporten voor Sophia het eerste grootschalige sportevenement was dat plaatsvond in het Topsportcentrum Rotterdam ná de coronacrisis. Er werd onder meer gewerkt met Testen voor Toegang en werd er anderhalve meter afstand gehouden tussen alle spinningfietsen.
Volgend jaar wordt er gesport voor een nieuw project in het Sophia Kinderziekenhuis, het Kinderthoraxcentrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant