Het is feest bij De Citrusveiling, want dit jaar komt er wél een supergave kerstmarkt.
Het is feest bij De Citrusveiling, want dit jaar komt er wél een supergave kerstmarkt.

De Citrusveiling heeft nu al zin in de kerstdagen!

Algemeen 468 keer gelezen

Rotterdam - Wat is leuker dan kerstcadeaus uitzoeken op een kerstmarkt? Van 9 tot 24 december kunnen werkgevers en particulieren producten van lokale Rotterdamse ondernemers komen uitzoeken op De Zoek Het Samen Uit! Kerstmarkt, gehouden op het historische terrein van De Citrusveiling.

Bureau Door organiseerde in 2019 al succesvol de eerste editie van de Zoek het samen uit! Kerstmarkt voor werkgevers en hun medewerkers. Door de samenwerking met Aziz Yagoub en De Citrusveiling, is de kerstmarkt dit jaar niet alleen te bezoeken door bedrijven, maar door iedereen. De kerstmarkt combineert een divers aanbod van marktkraampjes met gezellige horeca van lokale ondernemers, kerstbomen, vuurkorven en verschillende activiteiten.

Zakelijke kerstmarkt

Voor de zakelijke markt miste er in de kerstperiode een lokale en persoonlijke benadering, merkte Bureau Door. Zo was het idee voor de combinatie van persoonlijke cadeaus en een kerstborrel snel geboren. De eerste editie was een succes, meer dan 2000 medewerkers, van diverse grote werkgevers uit de regio, kwamen langs op de sfeervol aangeklede locatie.
Ze zochten bij de kraampjes van vijftien lokale ondernemers zelf de producten uit die ze in hun kerstpakket wilden hebben. En ze genoten van een hapje en een drankje van Rotterdamse horecaondernemers en de mensen van Talentfabriek010. “Veel van de ondernemers die we betrokken kenden we al”, vertelt Marjon Uyterlinde van Bureau Door, “het zijn vrienden, kennissen, ondernemers uit de stad of uit Het Industriegebouw waar wij ons kantoor hebben. Het aanbod klopte gewoon en de sfeer was heel leuk. Het was echt een te gekke week, dat smaakte naar meer.”

Meer en groter

Dat ‘meer’ betekende ook groter, niet alleen omdat Bureau Door dat graag wilde, maar ook vanwege de huidige coronasituatie. De kerstmarkt van 2020 kon niet doorgaan en werd gevuld met thuispakketten en online borrels. De behoefte om dit jaar weer een echte kerstmarkt te organiseren werd eigenlijk alleen nog maar groter. Daarvoor werd contact gelegd met Aziz Yagoub, bekend van verschillende horeca en festivals zoals Annabel, Ballroom en het Kralingse Bos Festival. 

Yagoub: “Toen ik begin 2020 de huur van De Citrusveiling overnam had ik daar natuurlijk grootse plannen mee. Het Songfestival, het EK en toevallig ook een kerstmarkt voor particulieren stonden op mijn lijstje. Dat viel vanwege corona allemaal in het water. Maar toen Bureau Door op zoek was naar een nieuwe locatie met veel buitenruimte zijn we gelijk om de tafel gaan zitten. Dit jaar gaat die kerstmarkt er echt komen.”

Het is nog minder dan honderd dagen tot kerst, dus het aftellen is begonnen voor Bureau Door, weet Marjon: “De kerst begint bij ons nu al en dat vinden we helemaal niet erg.”



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant