Dichter Mark Boninsegna draagt voor in de Tingeling Toktram. Foto: Joop van der Hor
Dichter Mark Boninsegna draagt voor in de Tingeling Toktram. Foto: Joop van der Hor

Tingeling, daar rijdt de Toktram over Zuid!

Algemeen 641 keer gelezen

Rotterdam - Wat komt daar nou toch voorbij? Voorbijgangers keken verbaasd op toen zij zondagmiddag de Tingeling Toktram over de rails van Lijn 11 zagen rijden. 

Met deze oversteek van Noord naar Zuid heeft de stichting RoMeo de start gegeven van toeristische tramritten op de Linker Maasoever.
De Stichting Rotterdams Openbaar Vervoer Museum en Exploitatie van Oldtimers (RoMeO), ook bekend als het Rotterdamse trammuseum, beheert met 150 vrijwilligers de enorme collectie van (historische) voertuigen die ooit het openbaar vervoer verzorgden in Rotterdam en omliggende plaatsen: 60 trams, 20 autobussen en twee metro-rijtuigen.

Vrijwilligers rijden met verschillende historische trams hun route op de Rechter Maasoever, De enige tram die Zuid aandoet is de Voetbaltram van Herco Kruik die langs Rotterdamse voetbalstadions toert. Daar is dus verandering in gekomen. Vaste bezoekers van de maandelijks gehouden ‘Toksjoo op Zuid’ in Theater Zuidplein beleefden vorig weekend de primeur van de eerste echte toeristische tramrit door Feijenoord, Charlois en IJsselmonde met aan boord de dichters Mark Boninsegna en Menno Smit, zangeres Sandy Struijs en een Toksjoo met onder meer presentator Roel Pot.

Deze keer reden er 37 mensen, bij een volgende rit gaat dat het dubbele worden. Zie ook www.stichtingromeo.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant