Het projectbord op het braakliggend terrein dichtbij het vliegveld waar dit deelgebied van Park16Hoven gaat komen. Foto's: Peter Zoetmulder
Het projectbord op het braakliggend terrein dichtbij het vliegveld waar dit deelgebied van Park16Hoven gaat komen. Foto's: Peter Zoetmulder

Statig wonen aan nieuwe Laan van Park16Hoven

Algemeen 607 keer gelezen

Rotterdam - Een prachtig project met luxe energiezuinige woningen in Park16Hoven te Rotterdam. Het plan biedt voldoende keuze voor mensen die houden van een ruim en luxe woonmilieu en door het ontwerp van twee architecten is bijna geen woning hetzelfde.

Door Peter Zoetmulder

Daarnaast zijn de woningen gesitueerd op ruime kavels. Het project met onder andere statige laanvilla’s vormt de nieuwe bebouwing aan de zijde van de Van der Duyn van Maasdamweg en omvat verschillende koopwoningen met variërende woonoppervlaktes. Dit is misschien wel het mooiste deelgebied van Park16Hoven dat gelegen is aan de noordrand van deze wijk, zo valt te lezen op woneninreijsendaal.nl. 

De ontwikkeling van de woningen in het project Reijsendaal verloopt voorspoedig, aldus de projectorganisatie. Er zijn maar weinig woningen die precies hetzelfde zijn, de variatie is groot. Elke villa heeft op de begane grond een plafondhoogte van maar liefst 3,20 meter. Deze hoogte in combinatie met de hardhouten trap creëert een mooie ‘eyecatcher’. De twee en drie onder één kap woningen hebben zelfs een vaste trap naar de vierde bouwlaag en zijn in basis ook voorzien van een 2e badkamer.
Nog voor de bouwvakantie is de omgevingsvergunning aangevraagd. Medio september verwacht men de verkoopprijzen te kunnen vaststellen en een datum voor de start van de verkoop te kunnen communiceren. De start van de verkoop is naar verwachting medio oktober.

Lees verder onder foto:

Verbazing

Fred van der Horst, die aan de rand van Hillegersberg woont, passeert regelmatig over het fietspad het grote braakliggende terrein waar de woningen van het project Park16Hoven gaan komen. “Tot mijn grote verbazing stond er een groot aankondigingsbord in het gebied met de tekst dat er binnenkort gestart gaat worden met de bouw van luxe villa’s.” Volgens de tekst gaat het zelfs om ‘statig wonen’ aan de Laan van Park16Hoven. Echter, het is wel dichtbij het grondgebied van het vliegveld. Het is de vraag of die nieuwe bewoners, als zij eenmaal daar wonen, niet gaan klagen over geluidsoverlast, meent deze bewoner.
Het is wat dat betreft inderdaad opvallend dat op de fraaie luchtfoto van het gebied die groot op de website woneninreijsendaal.nl te zien is, het beeld precies daar ophoudt waar Rotterdam The Hague Airport (voorheen vliegveld Zestienhoven) begint en waar de verkeerstoren zichtbaar zou worden.

Lees verder onder foto:

Boomkwekerij

Achteraan het braakliggende terrein staat een langgerekt hek als afscheiding van ‘privé grondgebied’. Hierdoor wordt het bouwterrein gescheiden van de strook met bomen aldaar. Er komt echter een groene zone met bomen bij, in de vorm van stadsgroen en een boomkwekerij. Dit groengebied ligt weliswaar ook op gehoorafstand van het vliegveld, maar moet het groene karakter van het project gaan versterken. Momenteel is Baars aannemerij daar al druk bezig de brede sloot (vaart) uit te baggeren, zodat de kwaliteit van het grondwater verbetert, tevens van belang voor de boomkwekerij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant