TonTuinen maken, samen met Waterleider Tijs van Ruth en zijn team. Foto: pr
TonTuinen maken, samen met Waterleider Tijs van Ruth en zijn team. Foto: pr

Ommoord Waterproef leidt het water in ‘goede banen’

Algemeen 446 keer gelezen

Rotterdam - Met Ommoord Waterproef staat het Ommoordse Veld op zaterdag 25 september in het teken van het water in onze polder. In dit unieke veenweidegebied en decor van waterlopen, met De Rotte als achtergrond, vinden verschillende activiteiten plaats op en rond de kinderboerderij De Blijde Wei.

De website Van Water Weten Ommoordse Veld – Rotterdam wordt gepresenteerd, deelnemers gaan TonTuinen maken en kinderen kunnen bouwen en spelen met waterbanen.
Je kunt die dagook  terecht met vragen over water: over regenwateropvang, wateroverlast, droogte en wat jij daar zelf aan kunt doen, soms heel eenvoudig gewoon zelf thuis, of samen met je buren in jouw straat en buurt.

Op deze zaterdag zijn Rotterdams Weerwoord en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard aanwezig. Wil je meer groen toevoegen rond en misschien wel op je woning, of een waterberging maken, met bijvoorbeeld een regenton? Hiervoor hebben de gemeente Rotterdam en het waterschap subsidiemogelijkheden, voor zowel kleine, als grote initiatieven.

Voor bezoekers van de kinderboerderij - kinderen en hun ouders - is De Blijde Wei gewoon geopend. Voor de activiteiten is er gedurende de dag vrije inloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant