Symphony of 21 door DOX, Artbeat Amsterdam en Batalo East. Foto: Les Adu
Symphony of 21 door DOX, Artbeat Amsterdam en Batalo East. Foto: Les Adu

Afrovibes Festival komt terug naar Maaspodium!

Algemeen 292 keer gelezen

Rotterdam - Van dinsdag 5 t/m donderdag 7 oktober komt Afrovibes Festival weer terug naar het Maaspodium. Artistiek leider Jay Pather en programmeur Marjorie Boston hebben een opwindend programma gemaakt dat de grote diversiteit en veranderingskracht van het Afrikaanse continent laat zien. 

Dit jaar met dans, theater, spoken word, muziek en kunst uit onder andere Namibië (Trixie Munyama), Zuid-Afrika, Mozambique (Idio Chichiava), Oeganda (Batalo East), Tanzania (Samwel Japhet) en Nederland. Verder kun je volop genieten van Afrikaans eten, live muziek, DJ’s, Q&A’s en een contextprogramma. Meer info en tickets voor het festival: www.maaspodium.nl/afrovibes 


Afrovibes 2021 heeft als titel en thema: Shifting Spaces | Tilting Times. Klimaat, grenzen, migratie, Black Lives Matter, democratie, alles lijkt te schuiven en te kantelen. Actuele Afrikaanse kunstenaars werken op het breukvlak van deze grote veranderingen. Voor hen zijn de grote verschuivingen in onze wereld en kantelingen in ons denken ook een afrekening met het verleden, om onze manier van denken en onze houding in het heden te kunnen veranderen. Over wie we zijn, denken te zijn en misschien zouden willen zijn. Het is de kracht van verandering in onze kantelende tijden die Afrovibes in deze editie op de voorgrond plaatst.

Van dinsdag 28 september t/m zondag 10 oktober is het festival op twaalf locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch. Van dinsdag 5 t/m donderdag 7 oktober vindt Afrovibes Festival in het Maaspodium plaats. 

Symphony of 21 door DOX, Artbeat Amsterdam en Batalo East. Foto: Les Adu

 Afrovibes Festival komt terug naar Maaspodium!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant