Legendarische voguers Luis, Danny, Jose en David-Ian 
Xtravaganza. New York, mei 1989.
Foto: Chantal Regnault
Legendarische voguers Luis, Danny, Jose en David-Ian Xtravaganza. New York, mei 1989. Foto: Chantal Regnault

Kunsthal opent met The Utopia Ball nieuwe tentoonstelling Deep in Vogue

Algemeen 641 keer gelezen

Rotterdam - Met The Utopia Ball opent de Kunsthal zaterdag de tentoonstelling Deep in Vogue. Het jaarlijks terugkerende Europese ball wordt georganiseerd door Yamuna Forzani en DJ Seven Angels, en brengt een ‘queer utopia’ tot leven.

Iedereen kan zaterdag meekijken. De live stream start om 18.30 uur en geeft je inzicht in de magische wereld van ballroom. In verschillende categorieën zoals fashion, realness, body en vogue performance strijden de deelnemers tegen elkaar en halen ze alles uit de kast om een trofee binnen te slepen. In de categorie ‘fashion’ wordt de nieuwste collectie van Yamuna Forzani getoond. De live stream duurt tot 23.00 uur.

The Utopia Ball is het startschot voor de tentoonstelling Deep in Vogue. Celebrating Ballroom Culture. De tentoonstelling viert de ballroomcultuur en geeft context aan een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen, zwart en van kleur. De tentoonstelling duurt tot en met 9 januari 2022.

Deep in Vogue - in nauwe samenwerking met Amber Vineyard, Mother van het eerste Nederlandse ballroom house House of Vineyard - geeft context aan een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen, zwart en van kleur. In de tentoonstelling worden de belangrijkste aspecten uit de ballroomcultuur van de jaren 1980 tot nu belicht, met onder meer zwart-wit foto’s van documentairefotograaf Chantal Regnault, videowerken van documentairemaker Ottilie Maters en enkele mode-items. 

De tentoonstelling Deep in Vogue wordt op zaterdag 18 september, tijdens Rotterdam Pride 2021, feestelijk geopend met The Utopia Ball. Dit jaarlijks terugkerende Europese ball wordt georganiseerd door Yamuna Forzani en DJ Seven Angels, en brengt een ‘queer utopia’ tot leven.

The Utopia Ball wordt gehost door Amber Vineyard en de MC is Typhoon Prodigy. De jury bestaat uit Noa Milan, Mystique Garçon, Cupcake Vineyard, Mother Rheeda Ladurée en Diva Ivy Balenciaga. Designers van de speciale Fashion Show die tijdens het Ball plaatsvindt, zijn Timothy Scholte, Michelle TSM, Augusto Ju Nior en Danny Bislik.

The Utopia Ball wordt mede mogelijk gemaakt door Mastercard en is voor iedereen te volgen via een speciale livestream: www.kunsthal.nl/theutopiaball.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant