Bij het Huis van de Toekomst staat de oven van Bakkerij De Eenvoud, die vers brood bakt met deeg van de buren. Foto: Florian Braakman
Bij het Huis van de Toekomst staat de oven van Bakkerij De Eenvoud, die vers brood bakt met deeg van de buren. Foto: Florian Braakman

Zó ziet de toekomst eruit in Bospolder-Tussendijken

Algemeen 444 keer gelezen

Rotterdam - De wijk Bospolder-Tussendijken gaat van het gas af, als één van de eerste wijken van de stad. Bij het Huis van de Toekomst wordt daar van alles mee gedaan. Zo maakte De Human Power Plant een sci-fi film met een knipoog. De film speelt zich af in de toekomst, waar men verbaasd terugdenkt aan de tijd dat de samenleving nog aan het gas hing en energie niet gedeeld werd.

Op uitnodiging van Museum Boijmans Van Beuningen werkt het Human Power Plant-team met buurtbewoners, wijkwerkers, beleidsmakers en energie-experts aan de verbeelding van een energie-neutrale toekomst. Het Huis van de Toekomst is een feit en deze week is de online release van een sci-fi film, geregisseerd door André Pijnappel: verdwaasd blikt tv-programma Andere Tijden vanuit de toekomst terug op de wijk vóór de energietransitie.

Het Huis van de Toekomst is een ontmoetingsplek, een buurthuis waar een expositie te bezoeken is over duurzame oplossingen van vroeger en nu. In Energie Agora’s worden elke twee maanden resultaten en inzichten gedeeld met bedrijven, instellingen en overheden die verantwoordelijk zijn voor de energietransitie. Belangrijk is daarbij dat de energietransitie ruimte biedt aan bewoners om op eigen kracht en naar eigen inzicht verbeteringen voor te stellen. De beste ideeën worden in praktijk gebracht, zoals de oven van Bakkerij De Eenvoud.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant