Het politiebureau aan de Middenbaan-Noord zal er op termijn aan moeten geloven. Foto: Joop van der Hor
Het politiebureau aan de Middenbaan-Noord zal er op termijn aan moeten geloven. Foto: Joop van der Hor

Politiebureau Hoogvliet gaat tegen de vlakte

Algemeen 2.509 keer gelezen

Rotterdam - Niet alleen de oude, leegstaande deelgemeentesecretarie van Hoogvliet gaat binnenkort tegen de vlakte, ook het ernaast gelegen politiebureau aan de Middenbaan-Noord zal er op termijn aan moeten geloven. 

Door Joop van der Hor

Vorige week stond in De Havenloods dat Gedeputeerde Staten bekend had gemaakt dat men voornemens is om ontheffing te verlenen voor het opzettelijk verstoren, beschadigen of vernielen van voortplantingsplaatsen en rustplaatsen van de gewone dwergvleermuis. De diertjes moeten ‘verhuizen’ zodat het gebouw gesloopt kan worden. Op de vrij te komen grond komt naar alle waarschijnlijkheid een woontoren, zo valt te lezen in bestemmingsplan ‘Stadshart Hoogvliet’  dat is vastgesteld op 12 juli 2010. Wanneer het politiebureau verdwijnt is nog niet helemaal zeker, ingewijden spreken over vier jaar na nu, maar dat is officieel nog niet bevestigd. Zeker is wel dat er naar een ‘functie elders’ voor de politie wordt gezocht. 

Gebiedscommissielid Jan Koopmans van Nieuw Hoogvliet reageerde vorige week lichtelijk geïrriteerd op het artikel over de verstoring van de dwergvleermuizen en de voorgenomen sloop van het deelgemeentegebouw. Volgens Koopmans is de informatie in het artikel onjuist. De geraadpleegde bron is echter het Provinciaal Blad, een officiële uitgave van de Provincie Zuidholland van 2 september 2021. Volgens het zelfde commissielid is Hoogvliet volgebouwd. Op Twitter liet Koopmans in juli 2020 weten; ‘Stop met bouwen in Hoogvliet er is gewoon geen ruimte meer.’ Door de sloop van de twee gebouwen in de strook ten oosten van de Aveling wordt aan een deel van de wens van Koopmans voldaan, ruimte maken voor nieuwbouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant