Demonstratie in Rotterdam van de evenementensector. Die sector mag weer een héél klein beetje open, maar wel als bezoekers een coronatoegangsbewijs kunnen tonen.
Demonstratie in Rotterdam van de evenementensector. Die sector mag weer een héél klein beetje open, maar wel als bezoekers een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Foto: Jasmin Smeets

Geen anderhalve meter en (bijna) geen mondkapjes meer, maar wel overal coronatoegangsbewijs

Algemeen 411 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf zaterdag 25 september wordt de anderhalve meter-samenleving afgeschaft en is er weer van alles mogelijk, mist je een coronatoegangsbewijs kunt laten zien. Bij alle voorstellingen en evenementen en elke horecagelegenheid wordt het coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Je krijgt dat bewijs bij volledige vaccinatie, negatieve test of als je hersteld van een corona-infectie.

Concertzalen mogen vanaf 25 september 75 procent van hun capaciteit gebruiken. Ook nachtclubs en discotheken kunnen open, maar vooralsnog slechts tot middernacht, dezelfde sluitingstijd die voor de rest van de horeca geldt. Ook meerdaagse evenementen mogen vanaf 25 september weer gehouden worden, zowel binnen als buiten.

Vanavond (dinsdag 14 september) is er om 19.00 uur een nieuwe coronapersconferentie van het kabinet. Dan wordt ook bekendgemaakt dat niet meer hele schoolklassen in quarantaine hoeven bij besmetting van een leerling. En op scholen hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden. In het openbaar vervoer (maar niet meer op het station) en in taxi’s blijven ze nog wel verplicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant