Foto: Stichting RoMeO
Foto: Stichting RoMeO

Rotterdamse museumtrams steken de brug over naar Zuid

Algemeen 620 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse museumtrams nemen voortaan op zaterdag de 25-jarige Erasmusbrug en steken de Maas over, voor een rondje over Zuid. Lijn 11 rijdt over de Laan op Zuid, langs de Afrikaandermarkt, de Maassilo en over het Breeplein, door Lombardijen en IJsselmonde en via de Kuip weer terug naar Noord.

De vrijwilligers van het Rotterdams openbaar vervoer museum (Stichting RoMeO) verzorgen al tientallen jaren succesvolle stadsrondritten met historische RET-trams. Nu krijgt ook Rotterdam Zuid de kans om te genieten van dit jeugdsentiment. Ook al staan langs de tramrails op Zuid geen toeristische iconen als een Markthal of kubuswoningen, er is genoeg te zien. En de conducteurs van Lijn 11 vertellen graag over de dingen op Zuid die lang niet iedereen kent.

De ritten van Lijn 11 beginnen en eindigen op het Willemsplein. Dat is de enige in- en uitstaphalte op Noord. Op Zuid kan wegens de corona-regels voorlopig alleen worden in- en uitgestapt bij de halte Keizerswaard. De tram van Lijn 11 is de ‘Haventram’, een 57 jaar oude ‘Düwag”. Deze trams reden tot 1968 over de oude Willemsbrug als lijn 2 naar Charlois en lijn 3 naar de Groenezoom. Later waren ze een vaste verschijning op lijn 2 tussen Charlois en het Prinsenplein.

Een rondje met Lijn 11 kost 10 euro. Twee kinderen tot en met 15 jaar reizen gratis mee met een betalende passagier. Met het ticket van Lijn 11 mag ook een rit op de noordoever gemaakt worden met de Lijn 15.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant