Afbeelding

Dit is Michael, Kinderburgemeester van de Rotte, hij droomt van otters

Algemeen 664 keer gelezen

Dit is Michael, Kinderburgemeester van de Rotte, hij droomt van otters

Rotterdam - De 11-jarige Michael Kortlandt is benoemd tot nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte. Michael’s droom is dat de otters in de Rotte kunnen leven. Van ‘Rottemeren’ naar ‘Ottermeren’ dus.

De Rotte is een prachtige rivier die door de gemeenten Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland stroomt. Als naamgever van de stad Rotterdam verdient de Rotte meer aandacht. Steeds meer mensen doen hun best om de Rotte die aandacht te geven. Zowel om het een plek te maken (en behouden) waar ruimte is voor natuur, natuurontwikkeling, cultuurhistorie en rust, als om er een plezierrivier van te maken waar iedereen van kan genieten. 

Michael is de tweede Kinderburgemeester van de Rotte. Hij neemt het stokje over van Jon Peeters die in 2017 de eerste Kinderburgemeester van de Rotte werd. De kinderburgemeester denkt mee over de toekomst van de rivier en treedt als symbool voor de toekomst op bij officiële gelegenheden. De ambtsperiode duurt in principe een jaar of 3, of tot de volgende Rotteconferentie plaatsvindt. 

Michael is geboren en getogen aan de Rottekade in Bergschenhoek. Hij gaat graag varen, kajakken, vissen, zwemmen en schaatsen op de plezierrivier. Zijn droom voor de Rotte is dat mensen bewuster worden van de Rotte zodat ze minder afval en troep erin gooien. Hij wilt het liefst dat er alleen nog maar elektrische boten op de Rotte varen. Alles om er voor te zorgen dat de waterkwaliteit zo goed wordt dat er ook otters kunnen leven. Van Rottemeren naar Ottermeren.

Foto: Vincent van Hoven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant