Archieffoto: Aboutaleb in gesprek met burgers tijdens 'Date je College'. Foto: David Rozing
Archieffoto: Aboutaleb in gesprek met burgers tijdens 'Date je College'. Foto: David Rozing

Aboutaleb uitgeroepen tot beste burgemeester ter wereld

Algemeen 1.389 keer gelezen

Rotterdam - Ahmed Aboutaleb is vanavond uitgeroepen tot beste burgemeester ter wereld. Onze burgemeester wordt door de jury van de World Mayor 2021-verkiezing geroemd om het verdedigen van vrijheid, tolerantie en solidariteit. De Rotterdamse burgervader deelt de titel met Philippe Rio, burgemeester van het Franse Grigny.

Aboutaleb maakte vooral indruk op de jury toen hij vertelde hoe Rotterdam omgaat met de duizenden nieuwkomers in de stad. ‘In een stad met 175 nationaliteiten is het belangrijk dat mensen elkaar leren kennen. Elkaar ontmoeten helpt ons om elkaar beter te leren begrijpen. Dat is waarom ik ‘ontmoeting’ tot een van dé prioriteiten van mijn derde periode als burgemeester heb benoemd.’

Ahmed Aboutaleb is sinds 2009 burgemeester van Rotterdam en is bezig aan zijn derde periode, hij kan de langstzittende burgemeester van onze stad uit de historie worden. Vorige week vierde Aboutaleb zijn zestigste verjaardag, in De Havenloods werd hij gefeliciteerd uit alle hoeken en gaten van de gemeenteraad. 

Uit de krant