Alfred en Rish lopen op Turntable tot er een beat uitkomt. Foto: Parisa Akbarzadehpoladi
Alfred en Rish lopen op Turntable tot er een beat uitkomt. Foto: Parisa Akbarzadehpoladi

Alfred en Rish proberen de Turntable bij Ahoy uit

Algemeen 571 keer gelezen

Rotterdam - Alfred en Rish kijken op hun gemak naar de Turntable op het voorplein van Ahoy. Eigenlijk zaten ze er gewoon een beetje te chillen, te roken en bij te praten, maar als ze horen dat er muziek uit de ronde schijf komt, willen ze ‘m best even uitproberen.

Door Emile van de Velde

Daar is het nieuwe kunstwerk ook voor bedoeld: voor iedereen uit de stad die bij Ahoy Rotterdam in de buurt is. Bezoekers van evenementen of mensen die in de omgeving wonen. Zoals Alfred en Rish, die zich al een paar dagen afvroegen waarom dat gekke ding opeens omringd was met schermen. 

Het kunstwerk draait niet héél soepel. Je moet er flink tegen duwen of aan trekken voordat er leven in komt. Of op lopen natuurlijk, zo blijkt als de twee de smaak te pakken krijgen. Er komt inderdaad muziek uit! “Een lekkere hiphopbeat, maar wat het precies, weten we ook niet. Daar is het te onduidelijk voor.” Misschien binnenkort maar eens in het donker proberen, want dan geeft Turntable behalve geluid óók nog eens licht en belooft het een stuk spectaculairder te zijn.

Omdat Ahoy jarig is (50!), heeft Rotterdam er een heel bijzonder kunstwerk bijgekregen. Op het voorplein staat een draaischijf en als je die laat draaien, komt er licht en muziek uit. Koning Willem-Alexander heeft deze Turntable donderdag onthuld, samen met commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Turntable is een geschenk aan Rotterdam. Iedereen kan er mee ‘spelen’. Het kunstwerk is ontworpen en geproduceerd door Arttenders x Jonas Vorwerk. Wanneer je de Turntable laat draaien, komt er muziek uit en kun je het zien oplichten (vooral in het donker uiteraard).

Jansen: “Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid zie je Zuidplein en omgeving in rap tempo transformeren. Ook ons voorplein krijgt straks een andere, intiemere sfeer met de komst van een hotel en bioscoop. Voor nu maken we alvast een geste naar bezoekers en omwonenden met dit kunstwerk.”    

Jolanda Jansen en Koning Willem-Alexander vieren de verjaardag van Ahoy. Foto: Set Vexy
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant