Sounds Like Juggling, een jongleerconcert, op zondag 19 september in Rotterdam bij Maaspodium. Foto: Quinten Swagerman.
Sounds Like Juggling, een jongleerconcert, op zondag 19 september in Rotterdam bij Maaspodium. Foto: Quinten Swagerman.

Muziekjongleren bij Maaspodium is ritmisch en betoverend

Algemeen 217 keer gelezen

Rotterdam - Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout laten muziek en jongleren versmelten tot iets heel nieuws. In Sounds Like Juggling wordt gespeeld op zelfgebouwde instrumenten die je bespeelt door jongleren. 

De première van Sounds Like Juggling was op vrijdag 25 september 2020 in Korzo in Den Haag (festival Cirquemania) waarna een landelijke tournee volgt in 2021. Op 19 september is Sounds Like Juggling bij Maaspodium in Rotterdam.

Ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers: zo heb je jongleren nog nooit gehoord en muziek nog nooit gezien! Sounds Like Juggling is een heel nieuw genre: muziekjongleren (of klankwerpen). Uniek in Nederland.
“Alles moet anders, juist in deze tijd, en daar gaat het jongleerconcert over. Het doorbreken van patronen, en dingen op andere manieren bekijken”, aldus Arthur Wagenaar.
De vier spelers zijn tegelijk jongleur en muzikant. Naast van Hout en Wagenaar spelen Aleš Hrdlicka (winnaar BNG Bank Circusprijs 2020) en Clara de Mik (Slagerij van Kampen). Eindregie is in handen van Joeri Vos (Veenfabriek, tevens coproducent).

Het jongleerconcert Sounds Like Juggling is ritmisch, betoverend en zeer verrassend. Maar het is ook inspirerend. Het laat je op een nieuwe manier kijken naar patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen, en de kunst van het doorbreken van patronen. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit. Sounds Like Juggling is een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar alles knettert, zoemt, tikt, bonkt, botst, valt en vliegt. Waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant