Met een pop-up expositieruimte in het Ommoordse Winkelcentrum Binnenhof is er weer een extra expositie-mogelijkheid toegevoegd aan de activiteiten van de Kunstkring. Foto: Henk de Jong
Met een pop-up expositieruimte in het Ommoordse Winkelcentrum Binnenhof is er weer een extra expositie-mogelijkheid toegevoegd aan de activiteiten van de Kunstkring. Foto: Henk de Jong

Beeldschone expositie van Kunstkring Prins Alexander in Bonita

Algemeen 607 keer gelezen

Rotterdam - De nieuwe pop-up expositieruimte Bonita van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander (KPA) in de Binnenhof, is zaterdagmiddag feestelijk en onder zeer grote belangstelling geopend door Gebiedscommissielid René Hoff. 

Met een mooie toespraak loofde René het werk van KPA en haar kunstenaars. Voor de openingshandeling knipte René een - door de Ommoordse textielkunstenares Nel van der Poel vervaardigd - lint van verschillende soorten textiel door. Daarna konden de vele belangstellenden via een Corona-proof-route met een glaasje bubbel (alcoholvrij) langs de tentoongestelde kunstwerken lopen.


Foto: Henk de Jong

René Hoff had voor zijn openingsspeech opgezocht wat het woord Bonita betekent. Bonita is een Spaanse meisjesnaam. Het betekent ‘mooi, knap, beeldschoon’. Ofschoon het een tijdelijk geleende naam is, toch zeer goed passend bij de mooie kunst die er nu te zien is.

Er is werk te zien van zeven kunstenaars, allen leden van de Kunstkring: Hans van der Sande, Ira, John Koot, Joop van den Driessche, Thea de Bruin, Thea Meekers en Lou de Wit. Bezoekers konden een praatje maken met de aanwezige kunstenaars. Bij de Vereniging Kunstkring kunstenaars zijn 80 niet beroepsmatige kunstenaars uit het gebied Prins Alexander aangesloten.

Belangrijkste doelstelling van de Vereniging is om kunstenaars in de gelegenheid te stellen hun werk te presenteren en te exposeren. Dat kunst leeft in Prins Alexander blijkt wel uit het grote ledenaantal van de Vereniging en werd weer eens bevestigd door de grote belangstelling bij de opening. Met een pop-up expositieruimte in het Ommoordse Winkelcentrum Binnenhof is er weer een extra expositie-mogelijkheid toegevoegd aan de activiteiten van de Kunstkring, die ook op vele andere plaatsen in Prins Alexander de kunstwerken van haar leden toont.

In de Binnenhof wordt de naam Bonita, de naam van de winkel die er voorheen zat, gebruikt. Mede om geen verwarring te maken met de expositieruimte PUUR onderin de Einsteinflat. Daar zijn het vier etalages die wandelaars kunnen bekijken. In de Binnenhof is Bonita vijf dagen in de week geopend en zijn er kunstenaars aanwezig voor een goed gesprek over kunst en speciaal hun kunstwerken. Bonita is geopend van op maandag t/m zaterdag, dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. 

De pop-up expositieruimte wordt aan KPA beschikbaar gesteld door de eigenaar van het gehele winkelcentrum, Certitudo Capital.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant