De natuurlijke speeltuin van kinderboerderij De Wilgenhof is feestelijk geopend op 9 september. Foto: pr
De natuurlijke speeltuin van kinderboerderij De Wilgenhof is feestelijk geopend op 9 september. Foto: pr

Feest op kinderboerderij De Wilgenhof

Algemeen 868 keer gelezen

Rotterdam - Deze zomer is er op kinderboerderij De Wilgenhof van Stichting Natuurstad Rotterdam hard gewerkt aan een nieuwe, natuurlijke speeltuin. Op donderdag 9 september is deze officieel en feestelijk geopend met een ludieke slinger aan de waterpomp door de directeur van Natuurstad, Louise Bergenhenegouwen, en Els Kuijper, voorzitter van de Stichting Fonds C. de Boer.

Natuurstad nodigt iedereen van harte uit om binnenkort eens een kijkje te komen nemen in deze unieke speeltuin.
Spelen in de natuur is een belangrijk thema, zeker in de stad. De natuurlijke speeltuin is een speelomgeving waarin natuurlijke materialen, groen en blauw, worden gebruikt en waarin ontdekken en beleven centraal staan. Kinderen komen op speelse wijze lijfelijk in contact met de natuur, in alle seizoenen van het jaar.

De speeltuin stimuleert creativiteit, fantasie en buitenspelen en levert een bijdrage aan de ontwikkeling, motoriek en een gezond gewicht van kinderen. Kinderen van alle leeftijden spelen samen en de speeltuin is deels toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. De natuurervaringen die Natuurstad de Rotterdamse kinderen middels natuurlessen en in de natuurlijke speeltuin biedt, zijn belangrijk om ook op latere leeftijd een band met de natuur te voelen.

Dankzij financiering van 63.000 euro door Stichting Fonds C. de Boer kon de natuurlijke speeltuin op De Wilgenhof gerealiseerd worden. Deze natuurlijke speeltuin is een eerste stap voor het ontwikkelen van natuurlijke speelomgevingen op alle kinderboerderijen en tuinen van Natuurstad.

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie, educatie en participatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur en duurzaamheid. Op 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken 100 medewerkers en 100 vrijwilligers jaarlijks bijna 1.000.000 bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen op Rotterdamse scholen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant