Foto: Jasmin Smeets
Foto: Jasmin Smeets

Geen nieuwe Unmute Us-demonstratie in Rotterdam, organisatie sluit zich aan bij Den Haag

Algemeen 570 keer gelezen

Rotterdam - De tweede demonstratie van de evenementensector in Rotterdam gaat zaterdag 11 september niet door. Rotterdam had zich wederom aangemeld als een van de elf deelnemende steden aan Unmute Us, maar sluit zaterdag aan bij de protestmars in Den Haag. Na de demonstratie die op 21 augustus van Wilheminaplein naar Coolsingel ging (duizenden mensen liepen mee), was dit keer Het Park bij de Euromast de beoogde locatie. Maar dat gaat dus niet door.

Er zijn allerlei werkzaamheden gaande in Het Park, dat in de oorspronkelijk staat van eind negentiende eeuw wordt teruggebracht. Op dit moment worden onder meer de gras- en bloemenvelden opnieuw ingezaaid. De gemeente Rotterdam had daarom twijfels bij de gekozen locatie. Naar aanleiding van de grote opkomst van het vorige protest, waren er zorgen over eventuele onherstelbare schade die door de deelnemers aangericht zou worden. 

Aziz Yagoub, de initiatiefnemer in Rotterdam, heeft in overleg met de gemeente besloten af te zien van Het Park als locatie en sluit zich aan bij het protest in Den Haag. “We gaan er niet vanuit dat onze deelnemers zich met kwade bedoelingen aansluiten bij het protest. Om het zekere voor het onzekere te nemen, sluiten we ons aan bij onze Haagse collega’s. Vorige keer kwamen zij immers naar Rotterdam, nu draaien we het om”, laat de organisatie weten. 

De organisatie van ‘Unmute Us!’ Rotterdam roept alle Rotterdammers op om zaterdag vanaf 14.00 uur mee te doen aan de protestmars die vanaf het Malieveld vertrekt. Het geplande programma verhuist mee naar Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant