'Geopende klep van de Erasmusbrug. Geweldig als we hier Deelder kunnen lezen.' Foto: Fred Marree
'Geopende klep van de Erasmusbrug. Geweldig als we hier Deelder kunnen lezen.' Foto: Fred Marree
Column

‘Wat zou het fantastisch zijn: een gedicht van Deelder op de klep van de Erasmusbrug’

Algemeen 755 keer gelezen

Rotterdam - We hebben weer een korte column binnen van Fred Marree! Een ‘Column van maximaal 100 woorden’, zoals hij zijn werkjes zelf noemt. Deze week schrijft Fred over het idee om Jules Deelder te eren met een gedicht op de klep van de Erasmusbrug.

‘Al op drie bruggen over de Delfshavense Schie is bij een opening een gedicht te lezen. Ik hoop dat meer bruggen gesierd worden met een gedicht. Maar wat zou het fantastisch zijn om bij een geopende Erasmusbrug een gedicht van Jules Deelder te lezen. Mijn suggestie voor het gedicht ‘Vogelvrij’ is enthousiast ontvangen door stichting ‘De Zoek naar Schittering’. Deze stichting stimuleert poëzie in de buitenruimte, zoals bruggedichten. Er komt heel wat bij kijken, voordat er een gedicht op een brugklep staat. Te veel om op te noemen. Deelder op de Erasmusbrug, zou het lukken in drie maanden?’

Fred Marreemarree.info 

P.S. Vergeet de nationale verkiezing van de ‘Boom van het jaar 2021’ niet. Ga naar breytenbachboom.nl en kies voor het ‘Graf van de Onbekende Dichter’, de genomineerde boom van Zuid-Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant