De deelauto's van drie aanbieders zijn in ieder geval één jaar in de garage beschikbaar. Foto: Eric Fecken
De deelauto's van drie aanbieders zijn in ieder geval één jaar in de garage beschikbaar. Foto: Eric Fecken

Gratis parkeren voor deelauto’s in Kruispleingarage

Algemeen 452 keer gelezen

Rotterdam - In de parkeergarage Schouwburgplein 2, ook wel bekend als de Kruispleingarage, zijn vanaf nu tien parkeerplekken gereserveerd voor deelauto’s. Drie aanbieders, Amber, Greenwheels en Share Now, hebben er elektrische auto’s staan. De gebruikers van die deelauto’s kunnen er gratis parkeren. Zo kunnen bewoners en bezoekers dicht bij Rotterdam Centraal hun reis vervolgen, beginnen of eindigen. De gemeente hoopt hiermee te stimuleren dat minder mensen een eigen auto hebben.

Het gaat om een pilot van een jaar waarbij gemeente en de aanbieders van de deelauto’s meer willen leren over gebruikstijden en afgelegde afstanden met de auto’s, maar ook over hoe deelauto’s gebruikt worden die minder zichtbaar zijn op straat.

De pilot is onderdeel van een Europees project, bedoeld om de CO2-uitstoot te verminderen. Deelvervoer helpt daarbij, want auto’s staan over het algemeen een groot deel van de tijd stil. Ook scheelt het CO2-uitstoot als mensen elektrisch rijden. De parkeerplaatsen zijn expres ondergronds, zodat er op straat meer ruimte blijft voor voetgangers, fietsers en groen.

 Lees meer over de pilot op rotterdam.nl/werken-leren/deelautos-schouwburgplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant