Een deel van de CrossComix festivalposter, getekend door Bas de Ruiter.
Een deel van de CrossComix festivalposter, getekend door Bas de Ruiter.

Weekend vol strips, animaties en kunst op Cross Comix Festival

Algemeen 375 keer gelezen

Rotterdam - Cross Comix Festival, het beeldverhalenfestival van Rotterdam, is terug. Van 24 tot en met 26 september staat de wijk Blijdorp in het teken van animaties, kunst en strips. Het thema is ‘Strips in de stad’, want het festival is dit keer niet op één locatie, maar verspreid door de wijk.

Centraal punt is het Vroesenpaviljoen, dat op zaterdag en zondag het tekenaarsontmoetingspunt is. Sketch & draw met meer dan veertig tekenaars zoals Gerrit de Jager, Typex, Erik Kriek, Martin Lodewijk, Robert van der Kroft, Hanco Kolk, Sterre Richard, Valentijn Hamel en Kenny Rubenis. Schuif aan, kijk mee en maak kennis met tekenaars van naam en faam.
Bezoekers kunnen hier ook de wandelroutekaart ophalen waarmee de verschillende locaties van het festival kunnen worden bezocht. Bij elke locatie is een stempel op de kaart te bemachtigen. Spaar ze allemaal en maak kans op een originele print van Joost Swarte!

Op het programma staan verder Talks over Architectuur & Strips met Mélanie van der Hoorn en meer. Bezoek de signeerestafette met twintig illustratoren. Doe mee aan een workshop zeefdrukken of kijk animatiefilms in een SRV-wagen omgetoverd tot bioscoop. Cross Comix is er ook voor de startende stripmakers. Op vrijdag 24 september vindt een vakdag plaats in de Prinsekerk.

Meer info en tickets via crosscomix.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant