Een groep kinderen stond klaar om met een eigen ontworpen vlag het bouwterrein op te gaan tijdens de ceremonie voorafgaand aan het slaan van de eerste paal. Foto: Annemarie van der Ploeg
Een groep kinderen stond klaar om met een eigen ontworpen vlag het bouwterrein op te gaan tijdens de ceremonie voorafgaand aan het slaan van de eerste paal. Foto: Annemarie van der Ploeg

Fridtjof Nansenschool, een energieneutrale school met 123 extra zonnepanelen

Algemeen 609 keer gelezen

Rotterdam - Op de Nansenplaats in Ommoord is op donderdag 2 september de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de Fridtjof Nansenschool, een energieneutrale school met 123 extra zonnepanelen. Het was een feestelijke bijeenkomst met toespraken, het schoollied, een ceremonie en het slaan van de eerste paal.

Door Annemarie van der Ploeg

Op een zonovergoten Nansenplaats kwamen 400 kinderen met schoolleiding en medewerkers samen. Er werden speeches gehouden door wethouder Onderwijs & Cultuur Saïd Kasmi, bovenschools directrice van Stichting BOOR Door Faber, schoolleider Godelieve Jacobs en adjunct schoolleider Luuk Bijl.

Het schoollied, op melodie van ‘Het land van Maas en Waal’ klonk uit 400 keeltjes. Hierna volgde de ceremonie, waarbij uit elke stamgroep twee kinderen met een vlag naar voren kwamen. Twee kinderen mochten de heimachine in werking zetten door een druk op de knop. Er was tromgeroffel door de bovenbouw tijdens het heien van de eerste paal. Hierna was er een versnapering voor genodigden, personeel en leerlingen.
Al in 2014 werd er overlegd en zo’n anderhalf jaar geleden werd er verder nagedacht over een nieuwe school. Luuk Bijl vertelt: “Vanaf het begin ben ik betrokken bij het ontwerp van de nieuwe school. Vandaag is het moment aangebroken waarop we echt gaan beginnen. De oplevering vindt plaats in juli 2022 zodat we er in het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Tijd om nieuwe herinneringen te maken onder het motto van onze Jenaplanschool: ‘Samen leren leven’. Deze school betekent voor mij meer dan ik in woorden kan uitdrukken. Om de kinderen het juiste onderwijs te geven hebben wij ons groene speelbos nodig. Straks hebben we een gebouw dat aan alle voorwaarden voldoet om het beste onderwijs te geven.”
Om de nieuwbouw te kunnen realiseren is de school tijdelijk gehuisvest aan de Jan Greshoffstraat / Dirk Costerstraat in Zevenkamp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant