David Hadziantoniou heeft niet de uitstraling van een knock-out bokser. In de ring is hij vooral technisch sterk. Foto: Emile Hilgers
David Hadziantoniou heeft niet de uitstraling van een knock-out bokser. In de ring is hij vooral technisch sterk. Foto: Emile Hilgers

Bokser David Hadziantoniou moet nog één keer winnen...

Algemeen 834 keer gelezen

ROTTERDAM - Voor bokser David Hadziantoniou (18) kan de clubwedstrijd bij Van ’t Hof op zaterdag 18 september de springplank zijn naar deelname aan interlands met het Nederlands team. Bij winst van zijn partij in de klasse Jeugd B tot 69 kilo mag hij eind oktober in de klasse Jeugd A vechten voor de Nederlandse titel. Verlies betekent meedoen in de B-klasse, want de wedstrijdkalender tot aan het NK in Rotterdam biedt geen zicht op herkansing.

Door Emile Hilgers

“Ik moet nog één wedstrijd winnen om naar de A-klasse te promoveren”, legt David uit. “Als je daarin uitkomt, is de kans groter dat je uitgenodigd wordt om bij het Nederlands team te trainen en van daaruit geselecteerd wordt voor internationale toernooien.”

“Mijn droom is uiteindelijk meedoen aan de Olympische Spelen, liefst al die van 2024 in Parijs. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik op het NK al kan laten zien dat ik in eigen land bij de top mee doe.”

Twee maanden geleden bokste David in Van der Valk-hotel Blijdorp. Hij won zijn partij in de tweede ronde op een technische knock-out. “Ik ben vooral een lange afstand- en een counter-bokser”, zegt hij over zijn vechtstijl. “Eerst de tegenstander laten komen, verdedigen, en dan scoren. Mijn linkse directe is mijn sterkste wapen. Ik ben linkshandig en sta ook met mijn linkervoet voor. Dat laatste is bijzonder, meestal is het andersom.”

Door zijn atletische lichaamsbouw en zijn vriendelijke uitstraling zijn mensen vaak verbaasd als hij vertelt dat hij een bokser is. “Je hoeft niet per se gespierd te zijn om ver te komen in deze sport”, zegt hij lachend. “Kijk naar de Cubaanse boksers, dat zijn

‘Bij Van ‘t Hof al met veel topboksers getraind’

meestal geen knock-out boksers maar wel technisch heel sterk. Daar neem ik een voorbeeld aan, ik ben ook veel meer een puntenbokser.”
Over zijn tegenstander op de clubwedstrijd, de Fries Geale Meindertsma, kan David nog niet zoveel zeggen. “Ik heb hem één keer zien boksen tegen een andere jongen uit ons Rotterdam Boxing Talent Team. Er zijn wel videobeelden van die ik nog wil bekijken. Maar of ik daar veel wijzer van word, betwijfel ik. Misschien is zijn stijl inmiddels veranderd. Die partij was twee jaar geleden en je weet niet hoe hij zich sindsdien heeft ontwikkeld.”     

“Ik probeer van elke bokser iets te leren”, antwoordt David op de vraag of hij een favoriete bokser of idool heeft. “Het mooie is dat ik bij Van ’t Hof al met veel topboksers heb kunnen sparren. Ik heb bijvoorbeeld een tijdje elke week met Delano James getraind. Ik heb het gevoel dat ik het meest kan leren mijn trainer, Ton Dunk. Daar kan ik altijd naar blijven luisteren. Hij heeft een enorme passie voor boksen en legt het heel goed uit.”

Het is ook Ton Dunk die zich heeft ingespannen om voor de clubavond twaalf partijen te programmeren. Er worden maximaal 140 bezoekers toegelaten, die bij binnenkomst een QR-code als vaccinatiebewijs moeten tonen of een negatieve coronatest die niet ouder is dan 48 uur. Mail voor kaartverkoop naar t.dunk@planet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant