Debbie van Polanen en Marcel Haug zijn altijd samen, zakelijk én privé. Foto: Katrien Gijsen
Debbie van Polanen en Marcel Haug zijn altijd samen, zakelijk én privé. Foto: Katrien Gijsen
Rotterdammers van de Week

Debbie en Marcel doen nooit meer iets níet met elkaar

Algemeen 2.593 keer gelezen

Rotterdam - Marcel Haug en Debbie van Polanen verschillen van mening over de avond dat ze elkaar leerden kennen. Maar nu, 22 jaar later, hebben ze nooit ergens meer verschillende versies van. Omdat ze op elk moment van de dag, zakelijk én privé, samen zijn. Marcel en Debbie van Comedy Club Haug zijn dan ook sámen onze Rotterdammers van de Week!

Door Emile van de Velde

Doe jullie ook weleens iets níet met elkaar?

“Nou, toevallig gisteren. Een vriend van ons ging trouwen. Marcel is naar de huwelijksceremonie gegaan, Debbie hierheen, iemand moest tenslotte de tent opengooien”

Maar er zijn geen avonden, hobby’s, clubs of verenigingen waar jullie apart van elkaar zijn?

“.....” Stilte. Lange denkpauze.

Debbie: “Toen we in lockdown moesten, waren er veel echtparen die voor het eerst 24 uur per dag in elkaars gezelschap moesten doorbrengen. Wij waren dat wel gewend.”

Marcel: “Ik luister misschien sommige muziek wat minder vaak, en wat minder hard. Ik hou soms ook van wat meer freaky, ingewikkelde muziek. Dat trekt ze niet. En daar houd ik rekening mee.”

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Debbie: “Nou, daar zijn we het nog steeds niet over eens! Mijn verhaal is dat ik naar de Comedy Factory in Nighttown wilde en niet naar binnen mocht. Ik was elke avond geweest maar die keer was het vol.”

Marcel: ‘Ik was druk, kwam langslopen en dacht dat er iets geroepen werd over de gastenlijst. ‘Zij staat er niet op’, schijn ik toen gezegd te hebben.”

Debbie: “Hij maakte echt zo’n handgebaar dat ik er niet ik mocht. Ik was met Don Diego Poeder, we keken elkaar aan en dachten: ‘Wat een arrogante gozer is dat nou!’”

Marcel: “Maar ik bedoelde dat helemaal niet zo!”

Debbie: “Ik kwam toch binnen en later raakten we aan de praat. En toen klikte het.”

Marcel: “Bij mij thuis hebben we urenlang re-runs van de Comedy Factory zitten kijken., En toen zag ik dat Debbie in elke aflevering op de tribune zat!”

Het interview vindt plaats op het zonovergoten terras van Comedy Club Haug. Terwijl de zaal in orde wordt gebracht voor Daniël Arends kijken we buiten op de Boompjeskade naar de schepen die voorbij varen vanwege de Wereldhavendagen.

Dit is het mooiste plekje van de stad hè?

“Jaaah. Je ziet hier alle bruggen, het Noordereiland, de skyline van de Kop van Zuid. We hopen dat we hier nooit meer weg hoeven!”

Marcel heeft een lange staat van dienst in de muziekwereld, Debbie ken je misschien nog uit de kledingwinkel Funkie House en als social media-marketeer toen niemand nog wist wat dat was Allebei raakten ze als tiener verslingerd aan onze stad. 

Haug is de enige en eerste comedyclub in Rotterdam. Ergens anders was geen optie?

“In Amsterdam is er een grote comedyscene, dat was ons te makkelijk. In Rotterdam moet je er echt iets voor dóen. Dat is veel leuker, het gaat hier niet vanzelf.”

En de artiesten komen graag, toch?

“Daniël Arends doet eerst twaalf keer hier zijn programma voordat hij het land in gaat. Najib Amhali oefent hier zijn oudejaarsshow. Jandino doet try outs. Er kunnen 170 mensen in onze zaal, nu de helft vanwege de coronabeperkingen. Die intimiteit is onze kracht. Dat hoort ook bij comedy, dat het donker is, met een laag plafond.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant