Foto: Joop van der Hor/Barracuda1983
Foto: Joop van der Hor/Barracuda1983

Vleermuizen uit huis gezet, geen enkele middel geschuwd

Algemeen 821 keer gelezen

Rotterdam - De dwergvleermuizen in de oude deelgemeentesecretarie van Hoogvliet worden uit hun tijdelijk onderkomen gezet. Om dit te bewerkstelligen wordt geen enkel middel geschuwd.

Door Joop van der Hor

Om sloop van het reeds jarenlang leegstaande functieloze gebouw aan de Middenbaan-Noord 47, dat beheerd wordt door anti-kraak, te bespoedigen, heeft Gedeputeerde Staten op 2 september bekend gemaakt dat men ontheffing wil verlenen voor het opzettelijk verstoren, alsmede beschadigen of vernielen van voortplantingsplaatsen en rustplaatsen van de gewone dwergvleermuis. Tegen het besluit is bezwaar mogelijk.

De Pipistrellus pipistrellus is de meest voorkomende vleermuis in Nederland en in vrijwel elke straat met tuintjes, plantsoenen en parken waar te nemen. Ook in nissen van gebouwen, onder dakpannen en holle bomen komen ze voor. De dwergvleermuis is een nachtdier en jaagt op kleine insecten, voornamelijk muggen en motten. Ze zijn zeer nuttig want ze verorberen zo’n 300 insecten per nacht. Deze vleermuissoort heeft overigens geen beschermde status.
De sloop van de voormalige deelgemeentesecretarie, en daarvoor een uitruklocatie van de ambulancedienst, is eerder vanwege de aanwezigheid van de vleermuizen aangehouden. Wat er na de sloop op de plek gaat terugkomen is nog niet exact bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant