'De Meiden' Nel Bonneveld en Gerda Kootte vieren de verjaardag van hun snoep- en chocoladewinkeltje.
'De Meiden' Nel Bonneveld en Gerda Kootte vieren de verjaardag van hun snoep- en chocoladewinkeltje.

Snoep- en chocoladewinkeltje ‘De Meiden’ trakteert op jaar lang snoep en luxe bonbons

Algemeen 1.227 keer gelezen

Rotterdam - Het snoep- en chocoladewinkeltje ‘De Meiden’ van Nel Bonneveld en Gerda Kootte aan de Lengweg 74 in Hoogvliet bestaat deze maand vijf jaar en dat vieren de dames met een speciale actie.

Door Joop van der Hor

Wie loten koopt voor 1 euro per stuk maakt kans op een héérlijke prijs: een jaar lang elke maand een pond luxe bonbons naar keuze! De tweede prijs bestaat uit een pond snoep, ook elke maand en dat een jaar lang. De actie loopt tot 11 december. Dan wordt de opbrengst bekend gemaakt en geschonken aan stichting Villa Joep, hét fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Voorzitter van de stichting is Leontine Heisen. Zij is ook de moeder van de aan deze verschrikkelijke ziekte gestorven Joep. Heisen heeft aangegeven graag naar Hoogvliet te komen om het winnende lot te trekken. Een eerdere actie van ‘De Meiden’ bracht ruim 1.350 euro in het laatje van de stichting Ambulance Wens van Kees en Ineke Veldboer. Zoals bekend is Kees Veldboer vorige maand plotseling overleden, dat heeft de twee ondernemende dames van de snoepwinkel enorm getroffen. 

Ons steentje

Over de nieuwe jublileumactie zegt Nel Bonneveld: “Neuroblastoom is een gevreesde vorm van kinderkanker die echt de wereld uit moet. Wij dragen daar met deze actie ons steentje aan bij. Elke dag komen tientallen kinderen in de leeftijd van vier tot veertien jaar ons winkeltje binnen om snoep uit te kiezen. ‘s Avonds moeten we de vele vette kleine neusjes van de vitrines afpoetsen. Ze staan echt tegen het glas aangedrukt om naar het lekkers te kijken. Sommigen komen voor vijf euro uitzoeken, anderen voor 50 cent. We genieten van die smoeltjes met rode blosjes op hun wangetjes.”

Gerda Kootte is de dochter van de vroegere groenteboer van een paar deuren verder. ‘Als klein meisje hielp ik mijn vader in de winkel en zie nu de kinderen van toen als moeders onze winkel binnenkomen met hun klein grut. Kregen de moeders veertig jaar geleden een appeltje van mijn vader, nu geef ik hun kinderen een lekker extra snoepje mee.’ 

Hans en Grietje

Het snoep- en chocoladewinkeltje is niet alleen een soort van Hans en Grietje-huisje voor de buurt maar ook een mini-Huisje van de Wijk, want de twee tafeltjes en zes stoeltjes voor de deur zijn bijna altijd gevuld met gezellig keuvelende oudere dames uit de buurt die elkaar ontmoeten, een praatje maken en een kopje koffie met Gerda en Nel drinken. 

Terras voor de deur

“We hopen vergunning te krijgen voor een echt terras voor de deur. Er is echt behoefte aan een ontmoetingsplek hier op de Meeuwenplaat” aldus ‘De Meiden’. Nel is geboren en getogen in Amsterdam, maar heeft haar hart verpand aan Hoogvliet: “Het is zo ontzettend groen en gezellig hier.” En Gerda zegt lachend: “Ik ben hier vlakbij als spruitje geboren en ben nu een flinke bloemkool, ik ga hier nooit meer weg.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant