Hoi Rijnie! Foto: Michel Elshoff
Hoi Rijnie! Foto: Michel Elshoff
Rijnie

Het Monster van de Rijnhaven wordt steeds brutaler

Algemeen 17.455 keer gelezen

Rotterdam - Rijnie lijkt steeds brutaler te worden en laat zich steeds vaker zien. Dat is grappig. Maar ook eng...

Toen we een paar weken geleden het eerste filmpje van het Monster van de Rijnhaven binnenkregen, moesten we nog lachen. Want hoewel niemand wist wat het nou was dat daar ‘zwom’, zou er vast een logische verklaring opduiken. Én het zou waarschijnlijk wel bij eenmalige beelden blijven, die over een paar jaar nog slechts in de archieven van dehavenloods.nl terug te vinden zouden zijn. Maar we krijgen nu dus nog steeds beelden binnen! Langs de oever staan mensen klaar met camera’s, we kennen omwonenden die de hele dag een verrekijker op de vensterbank paraat hebben en de toeristen vragen hun kapitein op de watertaxi inmiddels allemaal om even door de Rijnhaven te varen.

Ondertussen speelt ‘Rijnie’ met onze gevoelens. Hij of zij is lang niet altijd te zien, heeft slechts af en toe zin om zich aan Rotterdam te vertonen. En het enge is: nog stééds heeft niemand een verklaring en hebben allerlei zoektochten niets opgeleverd! Is het iets dat losgeraakt is uit de bodem (bijvoorbeeld tijdens het baggeren waarmee de Rijnhaven sinds enkele weken klaar wordt gemaakt voor een stadsstrand) en soms boven water komt? Is het een gigantische vis of sadistische zeehond die ons bang wil maken? Is het een truc om de Rotterdamse toeristenindustrie een boost te geven na schrale tijden? Of is het die onderwaterdino uit Noord-Schotland die vakantie viert in onze stad? 

We weten het niet... en dat maakt het eng.

Het meest recente bewijsmateriaal kregen we van Michel Elshoff: ‘Ik reed langs de Rijnhaven en zo’n 30 meter uit de kant zag ik wat borrelen’, schrijft hij aan De Havenloods. ‘Snel pakte ik mijn camera. Ik keek even om me heen of dat ik iemand met een afstandsbediening zag. Maar dat bleek niet het geval. Wat het wel is....ik heb geen idee...’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant