Mahasin Tanyaui: 'In Rotterdam ben ik eigenlijk het minst bekend. Gek hè? Maar ook weer echt Rotterdams: lekker down to earth.' Foto: Caro Linares
Mahasin Tanyaui: 'In Rotterdam ben ik eigenlijk het minst bekend. Gek hè? Maar ook weer echt Rotterdams: lekker down to earth.' Foto: Caro Linares
Rotterdammer van de Week

Mahasin Tanyaui houdt van verwarring zaaien

Algemeen 3.369 keer gelezen

ROTTERDAM - Mahasin Tanyaui (38) verwierf haar reputatie als powervrouw vooral door het Djemaa el Fna foodfestival. Ze runt al negen jaar creative agency Dreamers Inc. ‘In Rotterdam ben ik eigenlijk het minst bekend. Gek hè? Maar ook weer echt Rotterdams: lekker down to earth.’ Mahasin is onze Rotterdammer van de Week!

door Els Neijts

Vijf jaar geleden zat je in De Nieuwe Rotterdamse vrouwenraad.

“Toen was ik nog echt een broekie, maar sindsdien is het heel hard gegaan. Vooral internationaal doe ik veel. In Rotterdam kennen mensen mijn naam wel, maar vaak vooral van de social media plaatjes van mijn reizen en avonturen. Daar heb ik een rockstar image aan overgehouden waar ik vanaf probeer te komen. Er zit een verhaal achter. Ik ben meer dan dat poppetje.”

Wat doe je allemaal internationaal?

“Inclusieve, commerciële marketing- en communicatieprojecten. Zoals bijvoorbeeld een onderzoek onder Chinese Europeanen over babyvoeding voor Nutricia Australië en smaaktesten in opdracht van Mars Food voor de Indiase markt. Met een Amerikaanse samenwerkingspartner maak ik een concept voor een pan-Afrikaanse muziekshow in opdracht van Coca-Cola in Atlanta. Het eindproduct mikt op de Afrikaanse markt, maar is met artiesten als Jason Derulo ook heel geschikt voor de rest van de wereld. In Venetië heb ik twee jaar samengewerkt met onder meer de Architectuur Biënnale. Én ik ben net terug uit Marrakech, waar ik brainstormde met Italiaanse zakenlui die ik nog ken vanuit Venetië en die ooit de rechten kochten voor grote tv-series zoals The Bold and The Beautiful en Dynasty. Reizend werken geeft mij ultieme vrijheid en zo bouw ik mijn netwerk en bedrijf op.”

En wat doe je nog nationaal?

“Voor drie bioscoopfilms, waaronder Meskina die in juli in Pathé Nederland en België in première ging, deden wij onder meer de casting en productie. Meskina is een romantische comedy, maar er mochten géén zoenscenes in, laat staan seks. Het moest een ‘veilige’ film worden.” Lachend: “Wat een vreselijk woord is veilig trouwens. Verder doe ik heel uiteenlopende dingen. Van publiekswerving voor het Koninklijk Concertgebouw tot een kookprogramma met BN’ers.”

Lees verder onder de foto.

‘Als je als vrouw ergens wil komen, moet je de lat hoog leggen, je doelen deponeren én voet bij stuk houden!’ Foto: Caro Linares

In hoeverre helpt je uiterlijk bij je succes?

“Best veel, maar eerlijk gezegd speel ik daar ook een beetje mee. Ik houd van verwarring zaaien. Het is leuk om als een poppetje binnen te komen en pas ‘onderweg’ (h)erkend te worden als iemand met inhoud en visie. Als je als vrouw ergens wil komen, moet je de lat hoog leggen, je doelen deponeren én voet bij stuk houden! Vrouwen zíjn veeleisender geworden ja, maar is dat erg...?”

Hoe staat het met je Rotterdamgevoel?

“Ik woon hier al twintig jaar en houd erg van die typisch Rotterdamse nuchtere houding. Al zou ik wel graag iets meer pit zien. Rotterdammers mogen best trotser zijn als ze iets heel goed doen. Het leukste aan Rotterdam vind ik misschien wel Feyenoord. Soms bakken ze er niks van maar we blijven ze steunen! Entertaining. Ik verhuis ooit nog wel eens naar bijvoorbeeld Los Angeles, maar ook door mijn kinderen zal er altijd een sterke verbinding met Rotterdam blijven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant