Afbeelding

Moeizame overwinning R.V.&A.V. Sparta dames op Nootdorp

Algemeen 122 keer gelezen

Vandaag stond de wedstrijd tussen R.V.&A.V. Sparta en de dames van Nootdorp op het programma.

De Spartaanse dames namen de aftrap. In de eerste minuten leek het er op dat onze dames het niet moeilijk zouden krijgen maar dat viel tegen.

Omdat de dames van Sparta slordig speelde en vaak de lange bal speelde werd het erg druk op het veld.

Zo kon de tegenstander hun spel spelen met snelle counters. Dit liep een paar keer goed af maar in de 34e minuut werd het 0-1. Hierna gebeurde er niet veel meer.

In de tweede helft mocht de tegenstander aftrappen en de dames van R.V.&A.V. Sparta zaten er gelijk op. Dit resulteerde in langdurig balbezit.

Het harde werken werd in de 63e minuut beloond middels een schot van Rhiannon van Kan. Shelene Pijpers legde de assist goed neer.

Kort hierna maakte Shawni Latuheru een slalom door de verdediging. Zij werd gevloerd en dat werd een penalty. Achter de bal Rhiannon van Kan die de bal in de linkerhoek schoot en de keepster kansloos liet in de 71e minuut.

Zo had Rhiannon er twee gemaakt. Hierna verslapte de dames een beetje en kreeg Nootdorp wat kansen. Deze werden goed gepareerd door de verdediging en keepster Pamela Smitskamp.

In de 87e minuut kregen de dames van R.V.&A.V. Sparta een kans die mooi werd binnen geschoten door Shelene Pijpers. Zo kwam de eindstand op 3-1.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Pamela Smitskamp, Susan de Vries (87e. Madli Hersi), Selina Nab (73e Nicky Smid), Samentha den Hartog, Miranda Kester, Shawni Latuheru, Romy Leijdsman, Shelene Pijpers, Melissa de Bree, Mariluz Ramos, Gina de Jong (46e Rhiannon van Kan)

Doelpunten: 34e Nootdorp 0-1, 63e Rhiannon van Kan 1-1, 71e Rhiannon van Kan (penalty) 2-1, 87e Shelene Pijpers 3-1

Trainer/coach: Jacco Been                                 Assistent trainer: Lars Hulstkamp