Afbeelding

Rotterdam Centraal ‘Schoonste Stationsgebied 2016’

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Het stationsgebied Rotterdam Centraal heeft de verkiezing ‘Schoonste Stationsgebied 2016’ gewonnen en mag zich een jaar lang ‘Schoonste Stationsgebied van Nederland’ noemen. Met een gemiddelde score van een 8,1 is Rotterdam Centraal een overtuigende winnaar.

Uit het onderzoek, onder bezoekers van het station, blijkt dat het bij stationsgebied Rotterdam Centraal zeer goed gesteld is met de schoonheidsgraad van de gevels en de inrichting van het voorplein. Ook zijn de reizigers zeer tevreden over de natuursteen bestrating en scoort het voorplein goed op weinig zwerfafval. Hiermee is een opvolger gevonden voor Station Breda, dat vorig jaar de felbegeerde titel kreeg maar dit jaar buiten de prijzen viel. De tweede en derde plek zijn dit jaar voor Oldenzaal en Amsterdam Zuid. 

Joost Eerdmans wethouder Buitenruimte Rotterdam is blij met de prijs en schoon inzet van betrokken partijen: “Rotterdam Centraal is weer in de prijzen gevallen! Nu als schoonste stationsgebied van Nederland. Ik ben heel trots dat we dit in Rotterdam voor elkaar hebben gekregen. Elke dag komen er 110.000 reizigers en bezoekers door het station. Knappe prestatie van onze mensen van Stadsbeheer! Hulde!”
 
Schoonste Stationsgebied van Nederland 2016 

Jaarlijks organiseert Stichting Nederland Schoon de Schoonste Stationsgebied Verkiezing. Met een eindscore van een 8,1 bleef Rotterdam Centraal de andere finalisten, Oldenzaal (7,6) en Amsterdam Zuid (7,5) voor. Afgelopen zomer zijn 60 Nederlandse stationsgebieden onderzocht aan de hand van enquêtes onder bezoekers en de inzet van observatieteams.

Uit het onderzoek bleek dat de voorpleinen van de stationsgebieden vooral goed scoorden op inrichting, onderhoud, voldoende afvalbakken en zeer weinig zwerfafval. Helene van Zutphen, Directeur Stichting NederlandSchoon benadrukt het belang van samenwerking tussen de diverse partijen bij de verschillende stationspleinen: “We zijn erg tevreden over de toenemende  samenwerking tussen de gemeenten, verschillende vervoerders en retailers die voor de verschillende stationspleinen verantwoordelijk zijn. De inzet en samenwerking heeft geresulteerd in een optimale schoonbeleving voor treinreizigers en passanten bij de stationspleinen!” 

Over Stichting NederlandSchoon

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl.

Uit de krant