Afbeelding

Gezond Schoolplein van Accent Delfshaven

Algemeen 147 keer gelezen

De leerlingen van Accent Delfshaven hebben hun Gezonde Schoolplein geopend! De leerlingen van de school zijn actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het nieuwe schoolplein. Het plein is van een te klein voetbalveld met veel onbenutte ruimte, veranderd in een fijne ruimtelijke lesplek waar je tevens actief en gezond je vrije tijd op school door brengen. Op het sportveld kun je onder andere voetballen, basketballen, chillen en tafeltennissen. Ook vind je er clusterbankjes waar je kunt dansen, lesgeven of gewoon gezellig bijpraten.

Buiten schooltijden zal het plein toegankelijk zijn voor alle buurtkinderen. Wijktoezicht Schiemond zal buiten schooluren, middels sleutelbeheer, het toezicht voor hun rekening nemen. De opening van het plein willen wij dus ook gebruiken voor een symbolische overdracht.

Gezond Schoolplein
Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen tot eind 2016 in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Accent Praktijkschool Delfshaven is daarom blij dat zij werd geselecteerd.

Uit de krant