Djen (links) is dolblij met haar kerstpakket. De meiden van het Wijkteam Carnisse kwamen hem speciaal brengen met achter Coco Bastiaansen en voor stagiair Nathalie Meijers (22).  (foto: Willeke Havenaar)
Djen (links) is dolblij met haar kerstpakket. De meiden van het Wijkteam Carnisse kwamen hem speciaal brengen met achter Coco Bastiaansen en voor stagiair Nathalie Meijers (22). (foto: Willeke Havenaar)

Een extraatje om samen te delen

Algemeen 24 keer gelezen

“Ik ben onthutst en verrast. Je ziet vaker mensen met kerstpakketten lopen en nu krijg ik zo’n grote”, zegt Djen (34) uit Carnisse. Zij is één van de eerste gelukkigen uit de wijk Carnisse die namens het Wijkteam een kerstpakket krijgt.

Rotterdam- “Wat een verassing. Wat zit er in die doos?”. Vol verwachting kijkt de cliënte uit Carnisse naar de grote doos met de tekst All you need. With love. “Het is een kerstpakket, speciaal voor jou”, beantwoordt Coco Bastiaansen (22) van het wijkteam Carnisse. Voor de kerst organiseren de wijkteams van Carnisse, Hillesluis, Oud-Charlois en de Tarwewijk een kerstpakkettenactie.
“Wij zijn onderdeel van het project Children Zone, die kinderen helpt bij hun schoolresultaten door de ouders zelfredzaam te maken. We organiseren dit met vijf mensen samen. Het is fijn iets te kunnen betekenen en te zien dat veel mensen iets kunnen missen voor een ander.”
De bewoners, zo’n twaalf per wijk, krijgen een kerstpakket. Een klein deel hiervan ligt op het kantoor aan de Zuiderparkweg. De actie is bedoeld om de mensen een warme kerst te kunnen bieden met een extraatje en op die manier een gezellig samenzijn te creëren. Deze duurt tot aan de kerstvakantie.

Gourmetten

“Afgelopen week hebben we 800 producten ontvangen van sponsoren als Dirk van der Broek in de Tarwewijk en Albert Heijn Hesseplaats en 500 euro opgehaald van donateurs als het dispuut t’ Vatt voor de pakketten. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor”, zegt Vanita Oedayrajsingh Varma (25) van het wijkteam De Tarwewijk. Ook zijn er nog zes pakketten extra over voor mensen die in crisissituaties zitten, zoals het stoppen van de uitkering. De afgelopen vier jaar dat de actie werd uitgevoerd, waren dit elke keer andere wijkbewoners. Over het algemeen zijn de twaalf pakketten per wijk bedoeld voor gezinnen. Djen was hierop een uitzondering.
Stuk voor stuk bekijkt ze de spullen in de grote vierkante doos op de grond naast haar kerstboom. “Is wel echt de kerstsfeer zo hè?’’, zegt ze. Koeken, rijst, pannenkoekenbeslag, KitKat, groenten, rijstwafels en chips zitten in het pakket. “Ik had dit echt niet verwacht, maar het komt heel goed uit. Morgen ga ik naar café Het Keerpunt met de vrouwen van Humanitas om kerst te vieren, dan neem ik wat dingen mee als cadeau’s voor ze. Daarnaast ga ik ook nog gourmetten met vrienden. Dan kan ik het pannenkoekenbeslag, de chocola en groenten bijvoorbeeld goed zelf gebruiken. Het mooie hieraan is dat jij zo ook iets leuks kunt uitdelen en zeker met kerst is dat de moeite waard”, zegt Djen.

Uit de krant