Afbeelding

Kunsthal: 214.999 bezoekers plús Tina Turner!

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Kunsthal Rotterdam verwacht af te stevenen op ruim 215.000 bezoekers voor 2016, een stijging van 7,5 procent ten opzichte van 2015. Met 24 contrastrijke tentoonstellingen en talrijke succesvolle activiteiten zoals het Weekend of Everything, Latin Life Sundays, Artist Talks, de IBB Summerschool, deelname aan het Zomercarnaval, booksignings met wereldberoemde kunstenaars, Making Africa Festival, MASH-UP! met IFFR en de Peter Lindbergh Masterclass, heeft de Kunsthal dit jaar veel verschillende doelgroepen op de been gebracht, van fotografieliefhebbers tot fashionista’s, van vriendinnenclubs tot families, en van jongeren tot schoolklassen.


Enkele highlights van het afgelopen jaar: Er was volop aandacht voor talentontwikkeling met een Summerschool voor jongeren gedurende zes weken in de zomer; publiek dat meewerkt in de tentoonstelling ‘All you can Art’; een drukbezochte zomertentoonstelling van Fernando Botero tijdens Rotterdam Xpanded met elke zondag dans en muziek in het Museumpark, en de wereldpremière van de Peter Lindbergh tentoonstelling – het eerste eigen product van de Kunsthal dat internationaal gaat reizen. Met een bliksembezoek van Tina Turner, tien wereldberoemde Supermodellen, vele internationale celebrities en spraakmakende gasten wist de Kunsthal ook (inter)nationaal ongekende media-aandacht te genereren

Directeur Emily Ansenk: “Het was een sprankelend jaar met bijzondere tentoonstellingen en nieuwe vormen van presentaties, zoals de ongelooflijke opstelling van outsiderkunst in The Museum of Everything en de energieke Summerschool met doe-mee tentoonstelling All You Can Art. Hierbij heeft de Kunsthal weer volop ingezet op het bereiken van een breed publiek. Een mijlpaal voor de Kunsthal is het ontwikkelen en verkopen van de eigen, reizende productie ‘Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography’. Het is mooi om te zien hoe dit ook internationaal bijdraagt aan het Kunsthal merk.”

(Foto: Bas Czerwinski)
 

Uit de krant