Afbeelding

De uitslag van Geveltrots: Rotterdamse trots gaat tegen de gevel!

Algemeen 7 keer gelezen

Geveltrots is een groot succes geworden! Door 3000 stemmen op 104 verschillende inzendingen is nu bekend welke 7 ontwerpen tegen de gevel gaan! Met bijna 25.000 bezoekjes op de pagina, lijkt het wel alsof heel creatief Rotterdam heeft meegeleefd. Fantastische promotie voor Bospolder dus.

Het eerste ontwerp is gekozen door de online stemmers. Met maar liefs 442 stemmen schoot Franky Sticks naar de top. De andere 6 ontwerpen zijn gekozen door de selectiecommissie. Deze bestond uit afgevaardigden van Havensteder, Gemeente Rotterdam, het CBK, bewoners en ondernemers uit de wijk, en Lotti Hesper en Lisa van Noorden als initiators van Geveltrots.

De winnaars

Publieksfavoriet: Franky Sticks. Gevellijst 5. Hoek Spanjaardstraat - Eerste Schansstraat.

1. Xaviera Athena. Gevellijst 1. Hoek Tweede Schansstraat - Albrecht Engelmanstraat.

2. Josje van Koppen. Gevellijst 2. Tweede Schansstraat, boven de groenteboer.

3. Ray Creemers. Gevellijst 3. Hoek Eerste Schansstraat - Bingleystraat.

4. Thijs Kelder. Gevellijst 4. Tweede Schansstraat, boven Wetronix reparatie.

5. Dragan Striskovic. Gevellijst 6. Hoek Spanjaardstraat - Watergeusstraat

6. Ilonka Willeboordse. Gevellijst 7. Hoek Watergeusstraat - Derde Schansstraat.

Alle ontwerpen zullen in de komende tijd gefinetuned en geproduceerd worden. We kijken dus uit naar een productieve en creatieve tijd.

Verdere informatie vind je op www.blancoo.com/geveltrots. Volg Geveltrots ook op Facebook: www.facebook.com/blancoo.rotterdam.

Wie is Geveltrots?

Geveltrots is een project van Blancoo en Lotti Hesper. Lotti Hesper is cultureel onderneemster. Zij maakt verwaarloosde plekken mooi en werkt daarbij nauw samen met wijkbewoners. Blancoo brengt inspiratie, verbeelding en creatieve communicatie in organisaties en projecten. Het project is mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en veel andere sponsors.

Uit de krant