Afbeelding

Zwemmen voor het goede doel in het Van Maanenbad

Algemeen 26 keer gelezen

Zwemmen en daarmee geld op halen om kindersterfte door longontsteking tegen te gaan. Dat staat er zondag 18 december te gebeuren in het zwembad in Rotterdam-Noord.


Rotterdam - Het Rode Kruis en de Studentendesk in Rotterdam organiseren in het Van Maanenbad aan de Van Maanenstraat de SeriousSwim010. Als onderdeeltje van 3FM Serious Request dat met het Glazen Huis als middelpunt geldt inzamelt voor kinderen die sterven aan een longontsteking.
Deelnemers zwemmen 1 kilometer voor het goede doel. Ze laten zich sponsoren en zorgen dat ze minstens 50 euro ophalen. Het zwembad roept deelnemers op familie en vrienden te mobiliseren om te gaan kijken om er zo een leuke zondagmiddag van te kamen. “Of je nu met vrienden, collega’s, familie of de sportclub meedoet, hoe meer zielen hoe meer vreugd.”
De richtlijn is 50 euro per kilometer. Kinderen van 10 tot en met 14 jaar worden door het zwembad geadviseerd te kiezen voor de jeugdafstand van 500 m. Die hoeven dus maar 25 euro op te halen.
Het moet een feestje voor zowel zwemmers als toeschouwers worden, met uiteindelijk een mooi bedrag voor het goede doel. Er is live muziek, demonstraties en superprijzen in de loterij. Oud-Olympisch zwemmer Madelon Gravesteijn-Baans geeft het startschot en de Rotterdamse tv-presentator Sander de Kramer praat de middag aan elkaar.

Elk jaar voor Kerst vindt Serious Request van 3FM plaats. Daarbij sluiten drie dj’s van 3FM zich een week lang zonder eten op in een Glazen Huis ergens in het land, om daar 24/7 plaatjes te draaien voor het goede doel. Dit jaar staat het huis in Breda en komen de dj’s in actie voor kinderen met longontsteking, een thema dat niet alleen ver weg speelt maar eigenlijk ook hier.

Meer informatie bij Van Maanenbad op Facebook!

Uit de krant