Afbeelding

En nou ga je maar een keertje écht afkicken!

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Na zijn afkicken lukte het een 57-jarige Rotterdammer drie jaar om van de coke af te blijven en aanvaringen met justitie te voorkomen. Onlangs verscheen hij na een zes maanden durende terugval in zijn verslaving opnieuw voor de rechter.

Rotterdam - In augustus is de man aangehouden nadat hij bij supermarkt Dirk op de Schiedamseweg was gesnapt met tien busjes deodorant in zijn tas na het passeren van de kassa. De beveiliger die hem betrapte, schrok toen de dakloze naar z’n broeksband greep en dacht dat hij een wapen pakte.

Opgelucht

Nadat de rechter-commissaris besloot de Rotterdammer voor drie maanden in voorarrest te houden, was hij opgelucht dat hij niet weer de straat op hoefde. Voor een serie gewelddadige berovingen eiste de aanklager twaalf maanden cel. Drie daarvan hoeft hij niet uit te zitten als hij niet opnieuw in de fout gaat en zich aan het reclasseringsadvies houdt. Want de hulpverleners willen dat de zwerver afkickt, minimaal zeven weken ontgift in een gesloten inrichting, en dan begeleid gaat wonen.

Duivenoordestraat

Uit zijn toenmalige woning in de Duivenvoordestraat sloopte hij al de meters en koperen leidingen om te verkopen zodat hij in zijn behoefte naar drugs kon voorzien. Bij de diefstal van sterke drank bij Albert Heijn op het Kruisplein liep hij ook al tegen de lamp en bedreigde hij een beveiliger met een keukenmes nadat hij betrapt was. “Blijf uit mijn buurt, anders pak ik je”, riep hij.

Patatvorkje

Hij toonde weer een steekwapen toen hij betrapt werd na de diefstal van een stapel boxershorts bij Dirk aan de 1e Middellandstraat. “Maar dat was geen mes, maar een plastic patatvorkje”, wist hij zich bij de rechter te herinneren.

En een kwetsbare 76-jarige geldpinner, die zijn bril was vergeten en daarom bij de ‘flappentap’ de hulp van verdachte inriep, raakte 100 euro kwijt aan hem. Twee voorbijgangers, die de dief overmeesterden, zagen dat hij een plamuurmes bij zich had. Uitspraak over twee weken.

Uit de krant