De tijdelijke herdenkingsplek.
De tijdelijke herdenkingsplek.

Crowdfundingsactie voor herdenkingsplek krantenbezorgster Anita van Dijk

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Wouter Zuidema stuurde de redactie van De Havenloods onderstaand bericht over een crowdfundingsactie voor een herdenkingstegel op de plek waar krantenbezorgster Anita van Dijk eerder dit jaar werd aangevallen. De vrouw overleed enkele dagen later aan haar verwondingen.

‘Op 13 mei 2016 werd Oud Mathenesse/Witte Dorp opgeschrikt door een brute aanval op de krantenbezorgster Anita van Dijk. Zij is enkele dagen later aan haar verwondingen overleden.

Deze gebeurtenis heeft diepe indruk gemaakt op de wijk maar ook ver daarbuiten. In de landelijke journaals is ook aandacht geweest voor de tragedie. In de dagen na deze gebeurtenis is door buurtbewoners in nauwe samenwerking met familie, gemeente en politie een tijdelijk herdenkingsplek ingericht. Op 28 mei is er een stille tocht georganiseerd waaraan enkele honderden mensen hebben meegedaan.

De familie heeft via de contactpersoon van de politie aangegeven dat zij graag een herdenkingstegel op de plek van het misdrijf wil laten plaatsen. Een aantal buurtbewoners heeft daar een initiatief voor opgestart. Er is een ontwerp gemaakt voor een klein monumentje. Om dit monument te laten maken en plaatsen is er geld nodig, geld wat de familie niet heeft.

Wij willen door een crowdfunding-actie het benodigde geld bij elkaar krijgen. Er is ongeveer 2000 euro nodig. Wij willen iedereen vragen die wat geld kan missen een bijdrage te storten op rekeningnummer NL35ABNA0400714205 tnv B.J.Zuidema.

Het geld wat eventueel over blijft zullen wij overmaken naar de stichting zinloos geweld.

Voor meer informatie kunt u mailen met wouterzuidema@hotmail.com.’

Uit de krant