Afbeelding

Op ontdekkingstocht in Diep in het bos (7+)

Algemeen 7 keer gelezen

Op vrijdag 9 december opent in Villa Zebra een nieuwe tentoonstelling voor kinderen vanaf 7 jaar. Diep in het bos is mysterieus en spannend. Kinderen kunnen er samen met hun ouders dwalen, fantaseren en onderzoeken; stap voor stap komen ze dieper in het bos. Bij een bezoek ontdekken ze kunstwerken die steeds andere vragen oproepen zoals bij de animatie ‘Mastering Bambi’ van kunstenaars Persijn Broersen & Margit Lukács. Kinderen kunnen ook geprinte doeken omslaan en zo opgaan in de tekeningen van Anouk Griffioen. Met de tentoonstelling wil Villa Zebra kinderen laten ervaren dat je bij ieder kunstwerk verschillende verhalen kunt bedenken.

Drie routes
Bij een bezoek aan Diep in het bos kunnen bezoekers kiezen uit drie routes met ieder een avontuur. Tijdens iedere route vallen er andere dingen te ontdekken. Natuurliefhebbers kunnen op zoek naar planten en dieren en echte speurneuzen gaan als detective op zoek naar verdachte zaken. Wie de derde route kiest, belandt in een sprookje. Welke route kies jij?

Kunstenaars
Meer dan 10 kunstenaars presenteren hun kunstwerk in Diep in het bos. Een aantal van hen daagt kinderen uit met een kunstinstallatie. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld meebouwen aan het groeiende kunstwerk ‘Kiem’ van Katrijn Verstegen en zich verwonderen in het bijzondere laboratorium van Toine Klaassen. In de tentoonstelling zijn ook kunstwerken te zien en te horen van Ruben Bellinkx, Hillegon Brunt, Wietse Eeken, Bruno Ferro Xavier da Silva, Eva Krause, Paul van Laak, Jacqueline Loeve, Hidde van Schie en Barbara Witteveen. Het tentoonstellingsontwerp is gemaakt door Erly Brugmans. Het lichtontwerp is ontwikkeld door Paul van Laak.

Workshops
Als alle routes en kunstwerken zijn verkend dan kunnen kinderen aan de slag in de workshop Magisch Licht. Wist je dat er diep in het bos maar zelden licht komt? Als er dan ineens toch een straaltje zon door de bladeren schijnt, is dat een magisch moment! In de workshop proberen kinderen dit mysterieuze effect te vangen met een kartonnen doos, zwart/wit papier en spiegelend materiaal. Voor kinderfeestjes en schoolgroepen is er een apart programma.

Openingstijden
Diep in het bos is te zien vanaf 10 december. Villa Zebra, kindermuseum voor hedendaagse kunst is open op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Actuele informatie: www.villazebra.nl.

Villa Zebra dankt de partners die de tentoonstelling Diep in het bos mogelijk maken: BankGiro Loterij Fonds, Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds en Van Leeuwen Van Lignac Stichting

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
Rotterdam
010 - 241 17 17
post@villazebra.nl
www.villazebra.nl

Uit de krant