Afbeelding

Spectaculaire expositie in Thyade Art

Algemeen 2 keer gelezen

De laatste expositie in het pand van Thyade Art aan de Hoogstraat 31-33 te Rotterdam is spectaculair. Indrukwekkende fotografie van een achttal kunstenaars.

Jack Burger, gefascineerd door vrouwen met bijzonder vreemde hoofdbedekking, zoals wijnbladeren en halve kokosnoot. Zwart/wit, mystiek, intrigerend.
Koen Hillewaert houdt van drama in zijn foto’s, zoals onder meer in zijn ‘Silhouette’.

De Rubensiaanse vrouwen van Merit de Jong hebben een hertenkop, waardoor een prachtige compositie ontstaat. Het zijn drie foto’s, die naast elkaar een spectaculair beeld opleveren!
André Joosse is altijd op zoek naar lang leegstaande gebouwen, waarvan het interieur nog steeds direct de vergane glorie oproept. En dat levert bijzondere foto’s op.

De voorkeur van James Kerwin gaat ook uit naar oude gebouwen, maar dan veelal in bijna vervallen staat. Met name de elementen, die in de ruimtes achter gebleven zijn, geven een vervreemdend effect. Foto’s, die blijven boeien.
Tanneke Peetoom weet jonge meisjes op fascinerende wijze op foto vast te leggen. Integer en intrigerend.

Waar ook ter wereld, een scheepswrak is niet veilig voor Anton Rijsdijk. Gestrande schepen, al nagenoeg vergaan en op bizarre plekken. Heel bijzonder.
De stillevens van Tineke Stoffels lijken de eenvoud zelf, maar het is met name de compositie en het kleurgebruik, die deze foto’s bijzonder maken. Zal in menig huis prachtig staan.

De afmetingen van de foto’s, van 80x80cm tot 125x185cm dragen bij aan deze fascinerende expositie van uitmuntende fotografen.

Deze verkoopexpositie is te bezichtigen van 8 t/m 31 december.
Voor meer informatie, ga naar http://www.thyade.nl/giga-foto-expo/

Uit de krant