Afbeelding

Aandacht voor kunst en cultuur bij Lelie zorggroep

Algemeen 8 keer gelezen

Rotterdam – Vorige week genoten verpleeghuisbewoners, familie, wijkbewoners en leden van de Johanneskerk in Lombardijen van een prachtig concert van Trio Rodin.

Het Spaanse trio dat al diverse prijzen won op internationale concoursen verwarmde de zaal en de aanwezigen met o.a. werken van Brahms, Saint-Saëns en Piazzolla. Aan de meetikkende voeten en wiegende hoofden was te zien dat iedereen genoot.

Het concert is georganiseerd door Lelie zorggroep en Stichting Muziek in Huis. Deze stichting bereikt in samenwerking met diverse fondsen en ensembles per jaar meer dan 30.000 ouderen en zieken met haar concerten.

Plaquette
Bij aanvang van het concert ontving Marianne de Paauw namens Lelie zorggroep uit handen van Nico de Gier van Stichting Muziek in Huis een plaquette met daarop de tekst ‘Er zit muziek in dit huis’. Deze plaquette zal de gevel van diverse verpleeghuizen, waaronder die van verpleeghuis Oranjehof, en van de Johanneskerk gaan sieren.’Het gaat goed’, zo sprak een enthousiaste De Gier. ‘Want er is aandacht voor kunst en cultuur!’

Het volgende concert in de Johanneskerk vindt plaats op 29 maart 2017 om 14.30 uur. Dit keer met harpduo Carla Bos en Wendy Rijken.

Uit de krant