Jan Smit, de verkoopmanager van Pearle, de oogarts tonen de kinderen hoe het is als je blind aan één oog.
Jan Smit, de verkoopmanager van Pearle, de oogarts tonen de kinderen hoe het is als je blind aan één oog.

Weet je wat ik wil? Ik wil een vuurwerkbril!

Algemeen 6 keer gelezen

Rotterdam - ‘’Weet je wat ik wil? Ik wil een gratis vuurwerkbril”, zingt de Volendamse zanger Jan Smit met de kinderen van kinderopvang Bimbola in basisschool het Landje. Vorige week bracht hij als het gezicht van Pearle opticiens een bezoek aan Rotterdam om het belang van veiligheid bij vuurwerk aan te tonen met vuurwerkbrillen.

Rotterdam - Glow in the dark-sticks vliegen rond, terwijl de kinderen blij ronddansen en snacks pakken van de eettafel. Ondertussen danst Jan Smit vrolijk mee. “We hebben van de actie een feest voor de kinderen gemaakt. De jeugd is vaak nieuwsgierig naar vuurwerk. Daarom willen we de boodschap uitdragen letsel te voorkomen door een vuurwerkbril te dragen”, zegt de zanger.
Het probleem is bij hem niet onbekend. “Een vriend van mij kreeg een pijl in zijn oog en heeft zijn zicht verloren. Daarom is het belangrijk dat kinderen dit zo vroeg mogelijk weten. Dan voorkom je zoiets”. Na het onthaal op het podium, een kort woordje van Pearle, de oogarts en Smit, worden de brillen verder uitgedeeld en wordt er gedanst.
“De bril ga ik zeker opzetten met Oud en Nieuw. Zelf steek ik ook alleen maar sterretjes af”, zegt de 6-jarige Julia van der Most. Dansend mengt ze zich weer in de zaal. De kinderen maken Glow in the Dark-kettingen en lopen de polonaise met Jan Smit. Ouders maken trots foto’s en filmpjes. Moeder Corine Wolswinkel (39) en tevens medewerker bij Pearle, kijkt tevreden toe. “Dit is de derde vuurwerkbril die we krijgen, maar het is goed dat er bewustzijn wordt gecreëerd. Veel mensen weten niet dat je als omstander net zoveel letsel kan oplopen”.

Ook haar dochter, de 9-jarige Lisa van der Bijl, geniet van het feest. “Ik vind de kleurtjes mooi en ik vind het leuk dat Jan Smit hier is. Later wil ook proberen vuurwerk af te steken, maar ik vind het wel eng, dus doe ik sowieso mijn vuurwerkbril op”, zegt ze.

Uit de krant