Afbeelding

De jaarwisseling en huisdieren; tips van de Dieren Centrale

Algemeen 172 keer gelezen

Rotterdam - De feestdagen moeten een feest zijn voor mens en dier, maar oudejaarsavond is voor veel dieren een ramp. De Dieren Centrale geeft tips:

Laat uw huisdier niet alleen op oudejaarsavond. Gaat u de avond elders vieren en kan uw huisdier niet mee, breng het dan naar een dierenpension.

Kooidieren zoals konijnen en cavia’s die buiten verblijven kunt u in deze periode beter in een schuur of garage laten overnachten. Een verdwaald stukje vuurwerk op de kooi zal zorgen voor grote angst en gevaar

Katten kunt u beter binnen houden in de periodes dat er vuurwerk wordt afgestoken. Zij kunnen zich uit angst gaan verstoppen waardoor ze mogelijk een zeer koude nacht buiten doorbrengen, of ze gaan op de loop waardoor ze in paniek ver van huis raken en de weg niet meer terug kunnen vinden.

Honden moeten aan de lijn worden uitgelaten, ook al luisteren ze normaal nog zo goed. Neem niet het risico dat uw hond schrikt en de benen neemt. Op oudejaarsavond kunt u de hond het beste nog even uitlaten enkele uren voordat het grote spektakel begint en daarna binnen houden.

Laat iedereen in huis er goed op letten bij het naar buiten gaan de deuren goed achter zich te sluiten. Een angstig dier heeft maar een kiertje nodig om te ontsnappen.

Gelukkig wordt men zich steeds beter bewust van al het gevaar voor de dieren, maar helaas moeten wij nog altijd rond de jaarwisseling vele meldingen verwerken en vaak iemand op de hoogte brengen van een minder goede afloop voor zijn dier. Een waarschuwing blijft dus zeker op z’n plaats.

Mocht uw dier ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch vermist raken of ziet u een dier dat zijn huis kwijt lijkt te zijn, bel dan direct de Dieren Centrale: 010-4383832 of 0186-603405.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant