Afbeelding

Nieuw festival op Schuttersveld: Camping Crooswijk

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Volgend jaar augustus wordt voor de eerste keer het festival Camping Crooswijk gehouden. Op het grasveldje bij de speeltuin op het Schuttersveld kan in tentjes worden overnacht.

Door Gerrit van Loon

De initiatiefnemers van Camping Crooswijk zijn een stel enthousiaste buurtbewoners die op 13 december met een tafel op de bijeenkomst Oud Crooswijk, beter Crooswijk staan. Dan wordt gesproken over de aanpak en de uitdagingen in de wijk.
Het idee voor Camping Crooswijk komt voort uit de stille dood van Camping Rotterdam. Dat festival zat enkele dagen vol theater en entertainment. “We willen een niet te hoog cultureel evenement, maar ook geen platvloers vermaak. Daar ergens tussen in zit Camping Crooswijk: een feest voor iedereen. Er komen sport- en cultuuractiviteiten. Eten en feesten. Een silent disco. Mizt aan de Maas met zijn Alfabetsoep. Tentjes om in te pitten”, vertelt Rafael Krijgsman van Camping Crooswijk.

“Iedereen in Crooswijk leeft in zijn eigen bubbel en initiatief. Toon wat lef en laten we met z’n allen op een centrale plek dat tonen. Zodat we verbindend bezig zijn en niet alleen onder gelijkgestemden vertoeven. Op een camping is iedereen gelijk. Je ziet niet of de man, met wc-rolletje- onder de arm een directeur is of niet”, zegt Krijgsman van beroep interieurarchitect.

De plannen bevinden zich nog in de prille beginfase. “We weten niet of we tientallen, honderden of duizenden bezoekers willen trekken naar de camping. Of welk weekend precies we dit gaan doen. Maar we zijn niet bang om bij succes op te schalen.” In juli gaf de gemeenteraad het college opdracht om samen met bewoners een plan te maken voor een beter Crooswijk. De gebiedscommissie onderzocht de wensen. Naast de camping ontstonden meer ideeën. Met elkaar koken en het Martinplein aanpakken bijvoorbeeld.

Volgende week dinsdagavond (13 december) is er tijdens de bijeenkomst vanaf 20.00 uur in het sportcentrum Schuttersveld nog gelegenheid om nieuwe ideeën aan te dragen. Wethouder Maarten Struijvenberg is aanwezig.

Uit de krant