Afbeelding

2600 kilo illegaal vuurwerk en vier aanhoudingen

Algemeen 1 keer gelezen

HOOGVLIET/SPIJKENISSE - Agenten deden woensdag 28 december een grote vondst illegaal vuurwerk in respectievelijk Hoogvliet en Wezep. Waar het naar eerste inschatting om 1800 kilo leek te gaan, is de definitieve telling uitgekomen op 2600 kilo. De politie hield in totaal 4 personen aan. De vuurwerkvondsten en aanhoudingen zijn het resultaat van een uitgebreid politieonderzoek naar illegale vuurwerkhandel.


Een aantal maanden geleden hielden agenten in Spijkenisse twee minderjarigen aan die in het bezit waren van cobra’s en ander illegaal vuurwerk. De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van het vuurwerk en degenen die in de illegale spullen handelde. Dit leidde de agenten uiteindelijk naar een adres in Wezep en een adres in Hoogvliet.

Invallen

In de ochtend deed de politie een inval op beide adressen. In zowel Wezep als Hoogvliet troffen de agenten een bus aan die volgeladen was met illegaal vuurwerk. In totaal ging het om 1800 kilo De spullen werden direct in beslag genomen. In Wezep werden een 53-jarige man uit Amersfoort en een 41-jarige man uit Leusden uit aangehouden. In Hoogvliet mochten een 42-jarige man uit Spijkenisse en een 52-jarige man uit Hoogvliet mee komen naar het bureau.

Levensgevaarlijk

Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk. Voor de handelaar, de gebruiker en de omgeving. De politie treedt dan ook hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk, zoals wel blijkt uit bovenstaand bericht. De politie reageert snel op meldingen over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk. Heb je aanwijzingen dat er in jouw omgeving sprake is van gebruik van of handel in illegaal vuurwerk, loop geen risico en meld het. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uit de krant