Afbeelding

Reusachtige videospellen op Rotterdamse architectuur

Algemeen 1 keer gelezen

Een highscore behalen op de muur van Pathé en de Bijenkorf? Op het Binnenwegplein of Centraal Station? Dat kan deze winter in de binnenstad van Rotterdam. Winkelend publiek wordt vanaf 9 december door Next Level: Guerrilla Arcade uitgedaagd om klassieke videospellen te spelen, metershoog geprojecteerd op iconische gebouwen. In december en januari zijn de spellen tijdens koopavonden in de stad te vinden. De Facebookpagina van Rotterdam Binnenstad geeft aan waar en wanneer je de spellen kunt spelen. 9 december gaat het project om 17:00 uur van start bij Centraal Station.

Wie haalt de Rotterdamse highscore?

Het is koopavond in Rotterdam. De bezoekers van de binnenstad wandelen van winkel naar winkel. Next Level projecteert plotseling een reusachtig videospel, metershoog op de wand van een gebouw. Gelukkige voorbijgangers mogen de knoppen bedienen en proberen om dé Rotterdamse highscore te behalen. Wie aan het einde van de winter de hoogste score op zijn of haar naam heeft staan wint een mooie prijs.

Winter in Rotterdam en #stadverwarmend

Rotterdam mag zich gedurende twee jaar de Beste Binnenstad van Nederland noemen. Next Level is onderdeel van een nieuwe winterprogrammering, op uitnodiging van Urban Department Store Rotterdam en Gemeente Rotterdam. Onder de noemer #stadverwarmend worden, tijdens koopavonden in december en januari, bijzondere evenementen en ontmoetingen georganiseerd. Kunstprojecten en livemuziek verrassen winkelend publiek in het Lijnbaangebied en verwarmen zo de stad tijdens de koude wintermaanden. Next Level: Guerrilla Arcade is een project van Stichting De Loodsen.

Uit de krant