Afbeelding

Kerken zamelen 37.000 euro in voor Sinterklaaskado’s arme gezinnen

Algemeen 2 keer gelezen

Met de benefietactie Sint voor Kint zamelden kerken en vrijwilligers in heel Rotterdam geld in, zodat ouders die weinig te besteden hebben ook een Sinterklaaskado kunnen kopen voor hun kinderen.

In Rotterdam leeft 1 op de 4 kinderen in armoede. Daarom organiseerden in de afgelopen weken 25 kerken in Rotterdam sponsoracties en collectes voor de benefietactie Sint voor Kint. Daarnaast konden ook particulieren een gift overmaken of een sponsoractie opzetten. Zo doneerde een mevrouw bijvoorbeeld alle giften voor haar 70e verjaardag voor Sint voor Kint.

Aangevuld door de bijdragen van fondsen, bedrijven en de Gemeente Rotterdam haalden ze 37.000€ op. Hiervan konden 1850 kadobonnen van de speelgoedwinkel t.w.v. 20€ gekocht worden voor gezinnen in Rotterdam die in armoede leven. De ouders, die de bon via de voedselbank Rotterdam of een wijkorganisatie overhandigt kregen, waren er heel blij mee!

Eén moeder die een bon ontving via een uitdeelpunt van de voedselbank kreeg tranen in de ogen, ze was die morgen met haar 10-jarige dochter naar school gelopen om de surprise in te leveren. Haar dochter had haar gevraagd of ze zelf thuis ook Sinterklaas zouden vieren, maar zij kon niets beloven, haar uitkering was nog niet binnen. Met de bon van Sint voor Kind kon ze een kado voor haar dochter kopen en samen thuis ook Sinterklaas vieren!

De actie Sint voor Kint is een initiatief van de vrijwilligersbeweging Serve the City Rotterdam die vrijwilligers en kerken in Rotterdam stimuleert om zich in te zetten voor hun naaste. Ook volgend jaar zal de actie weer georganiseerd worden. Mooi als u ook mee wilt helpen, zodat we aan nog meer kinderen een kadobon kunnen geven!

Meer informatie over de actie vindt u op www.sintvoorkint.nl.

Uit de krant