Dance Parade 2017 - Everybody in the street
Dance Parade 2017 - Everybody in the street

Dance Parade wellicht dupe van werkzaamheden Maastunnel

Algemeen 80 keer gelezen

Rotterdam - Een aantal geplande evenementen voor volgend jaar in Rotterdam kan mogelijk niet doorgaan door de vele werkzaamheden in de stad. Zo is vanaf de zomer de Maastunnel grotendeels afgesloten vanwege een renovatie, wordt begonnen met de vernieuwing van de Coolsingel en start de bouw van het Collectiegebouw bij Museum Boijmans van Beuningen. Verschillende evenementen kunnen hier de dupe van worden, zoals de Dance Parade en City Racing Rotterdam. 

Zo wil de organisatie van de Dance Parade 2017 - Everybody in de street graag gebruikmaken van de Willemsbrug. Het event dat bestaat uit een optocht van wagens met deejays en dansers door de straten van Rotterdam, moet  op 12 augustus 2017 na jaren van afwezigheid weer terugkeren. “Maar vanwege de werkzaamheden aan de Maastunnel mogen ze geen gebruik maken van de bruggen”, aldus Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals. “Er zijn anders te weinig oeververbindingen in de stad.” Hetzelfde geldt voor Rotterdam City Racing. Tijdens de laatste editie van het racespektakel, dat de afgelopen twee jaar niet door ging door tekort aan sponsoren, gaf Max Verstappen een demonstratie op de Erasmusbrug. Ook die brug is komende zomer verboden terrein voor evenementen.

Volgens Moerman wil de gemeente Rotterdam graag meedenken over een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een (gedeeltelijk) andere route zijn. Uiterlijk 31 maart moet er een oplossing op tafel liggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant