Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta in extremis langs sterk BVCB

Algemeen 174 keer gelezen

Rotterdam - Voor de formatie van hoofdtrainer Ron Luijten stond zaterdag de competitiewedstrijd tegen IJvv De Zwervers op het programma. Daar deze wedstrijd werd afgelast werd voor een oefenwedstrijd een vervanger gezocht en gevonden in BVCB uit Bergschenhoek.

De R.V.&A.V. Sparta speelde in de volgende opstelling: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Pieter Hofman, Danny Abbing (46e Allon Coomans), Kevin Jumelet, Edinho Pique, Danny Langstraat (72e Mitchell Pijpers), Richel Leitoe (78e Ibo Ozbilek), Jordi de Zwart (67 Martijn Leenderts), Wesley van den Dries.

Het in redelijke getallen opgekomen publiek zag de gasten sterk openen. De Spartanen moesten in het eerste kwartier duidelijk even de goede posities zoeken. Goed verdedigend werk en enkele prima reddingen van Massimo voorkwamen een vroege achterstand.

Na het eerste kwartier ging de wedstrijd meer gelijk op. R.V.&A.V. Sparta speelde zich in de wedstrijd en kwam na een goede aanval op een 1-0 voorsprong door een intikkertje van Jordi de Zwart.

BVCB bleek aangeslagen door dit doelpunt. Nog voor de rust liep Sparta met goed spel weg naar een op dat moment verdiende 3-0 voorsprong. Doelpuntenmakers voor de Spartanen waren Richel Leitoe en opnieuw Jordi de Zwart. Met deze tussenstand op het scorebord werd ook het rustsignaal gehaald.

In de tweede helft gooiden de gasten het over een andere meer fysieke boeg. Het speltempo werd opgevoerd en daar werd het kwalitatieve verschil tussen een 2e klasser en een 3e klasser goed zichtbaar. De Spartanen gaven zich niet gemakkelijk gewonnen. Met het nodige kunst en vliegwerk werd de verkregen voorsprong tot in de laatste minuut behouden.

Tot het moment waarop alle Spartanen een overtreding in het strafschopgebied zagen die niet met een penalty werd bestraft. Uit de omschakeling die daar op volgde wist BVCB met enig fortuin de gelijk makende 3-3 te produceren.

Waar iedereen verwachtte dat BVCB in blessuretijd nog voor de overwinning zou gaan was het andersom. Spits Wesley van den Dries stond na een dieptepass plots oog in oog met de keeper en deponeerde het leder zonder problemen achter de doelman van BVCB. Zo won R.V.&A.V. Sparta deze oefenwedstrijd met 4-3.

Aanstaande dinsdag staat er nog een oefenwedstrijd op het programma. Vervolgens wordt de competitie volgende week zaterdag hervat met een thuiswedstrijd tegen Lombardijen. De aftrap op Sportcomplex RMC Nieuw Terbregge is dan om half drie.