Afbeelding

Khalid Choukoud wint Bruggenloop Rotterdam met parcoursrecord

Algemeen 77 keer gelezen

Rotterdam - Khalid Choukoud heeft de 29ste editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam gewonnen. De 16-voudig Nederlands kampioen liep een tijd van 45 minuten en 25 seconden en verbeterde daarmee het parcoursrecord dat sinds 2003 op naam stond van Aziz Bougra (45.44).

Nick van der Poel finishte als tweede in 48 minuten en 38 seconden, Peter-Jan Hardenbol kwam als derde over de streep met een tijd van 48 minuten en 43 seconden.
 
Al vroeg na de start wist Khalid Choukoud de wedstrijd met zijn tempo de wedstrijd te domineren. Deze positie zou vervolgens niet meer in gevaar komen. Choukoud was na afloop verheugd met zijn prestatie: “Ik heb ontzettend genoten. De Erasmusbrug is en blijft een geweldige ervaring”. De 30-jarige atleet voelt zich de afgelopen weken sterk op de 15 km afstand en bekroonde zijn goede vorm met een nieuw parcoursrecord. Patrick Kwist, winnaar vorig jaar, werd negende.
 
Het parcours van de DSW Bruggenloop Rotterdam ging dit jaar over zes bruggen waaronder de Erasmusbrug en Van Brienenoordbrug. Er deden 12.000 lopers mee en langs het parcours stonden enkele duizenden toeschouwers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant