Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta winterkampioen na winst op DSVP

Algemeen 282 keer gelezen

Dit weekend stond op Sportpark RMC Nieuw Terbregge de wedstrijd tegen DSVP op het programma. DSVP nam de aftrap maar de Spartaanse dames gaven gelijk goed druk wat resulteerde in een eerste helft met veel balbezit.

DSVP kreeg een paar corners maar verder was het Sparta dat de wedstrijd stevig in handen had. In de 43e minuut een goede aanval van R.V.&A.V. Sparta waarbij de tegenstander een overtreding maakte in hun strafschopgebied.

De penalty die genomen werd door Rhiannon van Kan werd raak geschoten, zo stond het 1-0. Een minuut later speelde Mariluz Ramos de bal goed af op Melissa de Bree en zo werd het nog voor de rust 2-0.

Na rust bleven de Spartaanse dames hetzelfde doen als in de eerste helft namelijk goed voetballen. In de 49e minuut kreeg Shelene Pijpers kwam de bal aan de zijkant en zij gaf de bal uitstekend voor. Het eindstation was opnieuw Melissa de Bree die haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

Daarna was het R.V.&A.V. Sparta dat bleef aanvallen met slechts twee corners er tussen voor DSVP maar die werden onschadelijk gemaakt. Door de dames van R.V.&A.V. Sparta werden nog diverse kansen gemist.

In de 90e minuut mocht Sparta nog een keer scoren en dat deed Shelene Pijpers met een schot van afstand. Zij liet de keepster van DSVP hierbij kansloos. Zo stond het 4-0, liepen de dames uit op de concurrenten en is er weer een stap gezet richting het kampioenschap.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Pamela Smitskamp, Susan de Vries (80e Madli Hersi), Selina Nab, Samantha den Hartog, Miranda Kester (68e Clemance Lansman), Shelene Pijpers, Romy Leijdsman (50e Shawni Latuheru), Gina de Jong (68e Teddy Kitambala), Rhiannon van Kan, Mariluz Ramos (80e Renata Carvalho), Melissa de Bree.

Doelpunten: 43e Rhiannon van Kan (pen.) 1-0 44e Melissa de Bree 2-0, 49e min Melissa de Bree 3-0, 90e Shelene Pijpers 4-0.

Trainer/coach: Jacco Been                                 Assistent coach: Lars Hulstkamp                 Verzorgster: Danielle van der Nobellen                Assistent scheidsrechter: Ernst Hulstkamp